KJENNER DU HAM IGJEN?: Håkon Njøten har skiftet stil og image siden vi først så ham i Idol 2004.  Foto: Thomas Horni / Seher.no
KJENNER DU HAM IGJEN?: Håkon Njøten har skiftet stil og image siden vi først så ham i Idol 2004. Foto: Thomas Horni / Seher.noVis mer

- Latterlig få klarer å lage noe bra

Plateaktuelle Håkon Njøten langer ut mot Idol-kollegene.

SEHER.NO: - Super Nintendoen er på plass i stua, og den blir brukt hver søndag, sier Håkon Njøten (23) til Seher.no.

Njøten, som du kanskje husker best som den unge Idol-sjarmøren i 2004, er frontfigur i det bergensbaserte electropopbandet The Micropops.

Gruppa er nå aktuelle med debutplata "Nintendo or Devotion".

- The Micropops er en god blanding pop, med elementer av 60-, 70-, 80-, 90-talls, og nåtidens musikk... med Nintendo som innflytelse, sier frontfiguren.

- Vi var et jævlig kult rockeband, men nå er det bare pop igjen.

Bandet vant "Ukens Urørt"-pris, har fått store spillejobber, og gitt ut debutplate. Men selv om det har vært et år med mye suksess, har det også vært nedturer.

7. september brant øvingslokalet i Skuteviken i Bergen ned, et lokale bandet delte med over 40 andre artister. Instrumenter for store summer gikk tapt.

- Nå står vi på bar bakke, og låner lokale og instrumenter. Det er litt krise. Totalt er det mange millioner som har gått opp i røyk.

Selv om "The Micropops" ikke kan sammenliknes med Idol-temaet, forsøker han ikke å riste av seg Idol-stempelet.

- Nå tenker jeg ikke på noen andre enn meg selv, og lager kun musikk jeg selv liker. Det får bli som det blir, men det er moro at folk liker det, sier han til Seher.no.

Selv tror han ikke at hans deltagelse i Idol har vært et springbrett til suksess med The Micropops.

- Jeg har ikke tatt noen snarveier. Jeg kunne sikkert hoppet inn i studio rett etter Idol, og spilt inn noen sanger. Men det ville sannsynligvis ikke blitt spesielt bra.

- Det er latterlig få av Idol-deltagerne som klarer å lage noe særegent og bra etter at Idol er ferdig. Jeg syns Margaret Berger og Tone Damli Aaberge har hatt noe kult på gang, men det er generelt skuffende.

Med i bandet er korist Sofie Storaas, som også har vært deltager i Idol. Storaas og Njøten var tidligere i et forhold som tok slutt i våres.

- Det går fint å være i band med eksen, sier Njøten og smiler lurt.

- Vi snakker mye sammen og hun er en grei jente, så det er ingen vonde miner. Det går an, sier han. Og tilføyer:

- Hun er ræva dyktig på scenen, så det er utrolig bra hun er med.

Ambisjonene til Njøten og bandet er klare.

- Vi har jobbet uhorvelig mye, og er dønn seriøse. Her er det ikke noe tull. Vi føler vi kan klare alt, og har ingen grenser, så målet er å gjøre det bra også utenfor Norge. Vi har bedre ting på vei.

Hør den nye singelen på Myspace-siden til "The Micropops".

LES OGSÅ: Forholdet over for Idol-Håkon

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no.