Britney Spears:

- Latet som at jeg har vært ok i to år

Britney Spears uttaler seg etter rettssaken.

SJOKKERENDE UTTALELSER: Britney Spears snakket for første gang om kontrollen hun har vært under. Foto: Splashnews/NTB
SJOKKERENDE UTTALELSER: Britney Spears snakket for første gang om kontrollen hun har vært under. Foto: Splashnews/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag var Britney Spears (39) i retten, og for første gang fikk offentligheten høre hennes opplevelse av det meget omstridte vergemålet hun er under. Siden 2008 har popstjernens far hatt kontroll over økonomien, eiendelene og hennes personlige beslutninger.

Under forklaringen hennes fortalte hun at hun levde et svært kontrollert liv, hvor hun ble tvunget til å gå i terapi flere ganger i uken, samt satt på medisiner hun ikke ville bruke.

Spears liv skal ha vært så kontrollert de siste 13 årene at hun ikke engang kunne skifte klær uten at noen var til stede i rommet med henne.

SOLO: I forbindelse med at Britney Spears skulle vitne i retten ble det arrangert demonstrasjon utenfor USAs ambassade. Cathrine Deaton Heibø møtte opp. Video: Christian Fjermeros. Reporter: Celina Morken Vis mer

Beklager

I et Instagram-innlegg delt natt til fredag, norsk tid, snakker hun direkte til fansen etter sjokkavsløringene. Innledningsvis skriver hun at hun tror alle ønsker seg et eventyrliv, og at livet hennes har framstått fantastisk utad.

«Det var en av min mors beste trekk. For meg og søsknene mine latet hun alltid som at alt var ok. Jeg tar opp dette fordi jeg ikke vil at folk skal tro at livet mitt er perfekt, for det er det definitivt ikke i det hele tatt. Og hvis dere har lest noe om meg i nyhetene denne uken, så vet dere åpenbart at det er det ikke», skriver hun i den lengre teksten.

«Jeg beklager for at jeg har latet som om jeg har vært ok de siste to årene. Jeg gjorde det av stolthet, og jeg var skamfull over å dele hva som skjedde med meg. Men hvem vil vel ikke vise seg fra en morsom side på Instagram», spør hun.

Til slutt skriver hun at hun tror det har hjulpet å late som at ting var bra, og at hun hadde en plattform hvor hun følte at hun betydde noe.

Og lover avslutningsvis at hun skal bruke mer tid på å lese eventyr, noe som viser til bildet hun har lagt ved, hvor det står:

«Hvis du vil at barna dine skal bli intelligente, les eventyr for dem. Hvis du vil at de skal bli mer intelligente, les mer eventyr for dem».

Se og Hør sin reporter har snakket med fansen til Britney Spears etter det som kom frem i rett natt til torsdag. Reporter Kjersti Flaa Video: Se og Hør Vis mer

Støtte fra kjæresten

Spears gjorde det helt klart under rettssaken at alt hun ønsker er å bli kvitt vergemålet, og få livet sitt tilbake. 39-åringen forklarte at hun var blitt tvunget til å sette inn spiral for å ikke få barn, men at hun ønsket å gifte seg og få barn i fremtiden.

Hun er kjæreste med Sam Asghari (27), som hun har holdt sammen med de siste fire årene. Ifølge henne selv fikk hun ikke engang lov å bli med ham på kjøretur.

Ashgari har tilsynelatende stått fjellstøtt ved siden av kjæresten. Han har vært tydelig på hva han synes om sin svigerfar.

«Det er viktig at folk forstår at jeg har null respekt for noen som prøver å kontrollere forholdet vårt og hele tiden stikker kjepper i hjula på oss. Min mening er at Jamie er en skikkelig pikk», skrev han på Instagram i februar.

BRITNEY: Britney Spears har hatt faren som verge siden 2008. Men har det vært frivillig? Den nye dokumentaren til The New York Times håper å finne svar. Video: The New York Times Vis mer

Dette skjer nå

For at vergemålet skal opphøre må Britney sende inn en formell begjæring til retten, noe som foreløpig ikke har skjedd. Videre vil dommeren få forklaringer til vitner, venner og familie, skriver NBC.

Spears vil også måtte undersøkes for å se om hun er i stand til å ta vare på seg selv, noe hun i retten ba om å få slippe.

Flere jurister sier til nettstedet at det mest realistiske scenarioet er at noen restriksjoner i vergemålet letter, men at hun ikke vil bli kvitt det. De mener også det er sannsynlig at faren blir fratatt ansvaret for datterens vergemål.

EKSER: Britney Spears har lagt ut en video på Instagram der hun danser til eksens låt. Nå har Justin Timberlake svart, og det setter fyr på kommentarfeltet. Vis mer

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer