Låste seg inn og gråt som et barn.

- «Hva er det jeg har gjort?», tenkte jeg. Jeg skjønte det var ingen vei tilbake, forteller Einar Gelius.

RABALDERBOK: Einar Gelius var svært frittalende og hadde blitt kalt inn på teppet før, men det var sexskildringene i boka «Sex i bibelen» som fikk altebegeret til å flyte over for Oslo-biskop Ole Christian Kvarme. Foto: SCANPIX
RABALDERBOK: Einar Gelius var svært frittalende og hadde blitt kalt inn på teppet før, men det var sexskildringene i boka «Sex i bibelen» som fikk altebegeret til å flyte over for Oslo-biskop Ole Christian Kvarme. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Høsten 2010 ga Einar Gelius (52) etter for presset fra Oslo-biskop Ole Christian Kvarme, og gikk av som prest i Vålerenga kirke.

Boka hans, «Sex i bibelen», med ekslisitte seksuelle beskrivelse, og utbrodering av egne erfaringer hadde satt sinnene i kok. Han hadde forsøkt å kjempe mot varselet om avskjedigelse fra Den norske kirke, men ga til slutt etter. Einar Gelius sa opp på direkten.

«Etterpå drakk han seg litt full på vin før han rundt midnatt gikk hjem til prestegården. Der hadde folk tent fakler for ham gjennom hele parken ved Vålerenga kirke. Han låste seg inn døra og gråt som et barn, hulket ustoppelig»
, skriver Dagbladet Magasinet, hvor Gelius portretteres lørdag.

- «Hva er det jeg har gjort?», tenkte jeg. Jeg skjønte det var ingen vei tilbake, husker den tidligere Vålerenga-presten.

Gelius jobber nå med en ny bok, og forteller at han har det godt i sitt nye liv i Arendal.

- Det har vært deilig å flytte til Sørlandet. Jeg har mye mer ro i livet mitt. Mye mer ro. Ja, jeg er veldig tilfreds, sier Einar Gelius til Dagbladet Magasinet.

- Og jeg slipper å ha en biskop å forholde meg til.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Valen parodierer Gelius

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer