Roy Horn:

Las Vegas-legende er død

Roy Horn (75), kjent fra magikerduoen Sigfried og Roy, er død etter komplikasjoner fra coronaviruset.

DØDE: Roy Horn (t.h.) døde av coronaviruset. Her er han sammen med partneren gjennom mange år, Siegfried Fischbacher, i 1983. Duoen er kjent for sine berømte show med tigere og trylleri. Foto. NTB Scnapix
DØDE: Roy Horn (t.h.) døde av coronaviruset. Her er han sammen med partneren gjennom mange år, Siegfried Fischbacher, i 1983. Duoen er kjent for sine berømte show med tigere og trylleri. Foto. NTB Scnapix Vis mer
Publisert

Roy Horn ble 75 år gammel.

Den tysk-amerikanske duoen Roy Horn og Siegfried Fischbacher ble berømte for showet de hadde i Las Vegas hvor de drev med tryllekunster og tigere.

Horn hadde nylig testet positivt for coronavirus, og en talsperson opplyser til NBC News fredag at han døde av komplikasjoner fra covid-19.

- Roy var en kriger hele livet inkludert disse siste dagene. Jeg gir min hjertefølte takknemlighet til teamet av leger, sykepleiere og medarbeidere ved Mountain View Hospital som jobbet heroisk mot dette snikende viruset som til slutt tok Roys liv, sier Fischbacher til TV-kanalen.

I 2003 ble Roy angrepet av en 180 kilo tung tiger under showet de hadde på The Mirage i Las Vegas. Tigeren bet tak i halsen til Horn og dro ham av scenen.

Hendelsen førte til at Horn ble delvis lammet og Sigfried og Roy måtte slutte.

Til sykehus

Ifølge USA Today så 1500 publikummere skrekkslagne på mens den 180 kilo tunge tigeren dro Horn av scenen den skjebnesvangre dagen i oktober 2003.

Kort tid etter ble han kjørt til nærmeste sykehus. Han var alvorlig skadd, og hadde mistet mye blod.

I ettertid har Horn flere ganger hevdet at han fikk hjerneslag på scenen, og at tigeren bet ham i nakken for å dra ham i sikkerhet.

- Mantacore reddet livet mitt, sa han blant annet til bladet People i 2004.

Etter en etterforskning ble det konkludert med at Mantacore ikke kunne klandres for hendelsen. Den flyttet raskt inn tilbake med resten av dyrene duoen eide.

LES OGSÅ: Full isfront mellom «Paradise»-duoen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer