FORANDRING: Det tok lang tid før jeg skjønte hva det var, sier Monna Tandberg om kjæresten Lars Andreas Larssens Alzheimer-sykdom. Foto: SCANPIX
FORANDRING: Det tok lang tid før jeg skjønte hva det var, sier Monna Tandberg om kjæresten Lars Andreas Larssens Alzheimer-sykdom. Foto: SCANPIXVis mer

Larssen fikk Alzheimer

Skuespiller Lars Andreas Larssen ble tvunget til å gi seg på scenen da hukommelsen begynte å svikte.

SEHER.NO: - Det tok lang tid før jeg - før noen skjønte hva det var. Lars Andreas trodde selv det var stress, sier skuespillerens kjæreste og kollega Monna Tandberg (68) til bladet Tara ifølge VG.

Problemene skal for alvor ha blitt merkbare i 2003, da Larssen (72) ble tvunget til å stoppe prøvene til en forestilling i Ibsenmuseet i Oslo. Senere samme år måtte han også trekke seg fra rollen som Knappestøperen i det årlige Peer Gynt-spelet i Gålå i Gudbrandsdalen.

De siste årene har skuespilleren holdt seg unna offentligheten og brukt tiden på behandling ved Hukommelsesklinikken til Ullevål sykhehus .

Tannberg har også fått hjelp av en støttegruppe for pårørende for å takle kjærestens sykdom.

-Det blir en veldig stor sorg, fordi mennesket du har kjent på en måte blir borte. Lars Andreas og jeg, som bare kunne se på hverandre for å vite hva den andre tenkte, alt det var plutselig vekk, sier hun til bladet Tara.

LES OGSÅ: Kausland fikk tilbakefall

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.