ÅPENHJERTIG: Den prisbelønnede filmregissøren Lars von Trier har slitt med angst helt siden han var barn. Foto: Stella Pictures
ÅPENHJERTIG: Den prisbelønnede filmregissøren Lars von Trier har slitt med angst helt siden han var barn. Foto: Stella Pictures Vis mer

Lars von Trier har begynt å drikke igjen

Den tørrlagte alkoholikeren må ruse seg for å bli kvitt angsten.

Publisert

SEOGHØR.NO: Før jul stod den danske stjerneregissøren Lars von Trier (58) frem og fortalte at han hadde ruset seg mens han skrev de fleste filmmanusene sine gjennom sin suksessfulle karriere.

Men i fjor høst innså han at nok var nok, og i desember hadde han vært edru i 90 dager.

Von Trier innrømmet derimot at han fryktet at livet på vannvogna ville bety slutten på karrieren hans, og nå avslører dansken at han har skrudd korken av flasken igjen for å kvitte seg med angst.

- Jeg gikk på AA-møter hver dag i et halvt år. Vi støttet hverandre for å holde oss edru. Disse folkene blir nesten som en familie. Jeg brukte all min styrke på å bli edru.

- Nå har jeg begynt å drikke litt igjen slik at jeg kan jobbe. Filming er hardt arbeid og det er vanlig å begynne å drikke mer, forteller han i et intervju med The Guardian.com.

Saken fortsetter under bildet.

OMSVERMET: Lars von Trier (t.v) har jobbet med flere av Hollywoods største stjerner. Her med Uma Thurman og Christian Slater på «Nymphomaniac»-premieren i Berlin i februar i fjor.  Foto: NTBscanpix
OMSVERMET: Lars von Trier (t.v) har jobbet med flere av Hollywoods største stjerner. Her med Uma Thurman og Christian Slater på «Nymphomaniac»-premieren i Berlin i februar i fjor. Foto: NTBscanpix Vis mer

Har gått til terapi hele livet

58-åringen, som står bak filmer som «Antichrist», «Melancholia» og «Nymphomaniac», sier at han tidligere også har brukt andre rusmidler for å bli mer kreativ i jobben.

- Det hjalp meg veldig mye. Alkoholen er mer for å prøve å kvitte meg med noe av angsten min. Jeg har hatt angst siden jeg var barn. Jeg tror at hvis du er en full kunstner, så er du mer sensitiv, ler han, ifølge nettstedet.

Videre forklarer Trier en teori han har om at sensitive mennesker får angst.

- Selv om jeg har jobbet med angsten min i terapi hele livet, så er det noen ganger jeg kan håndtere det, mens andre ganger er det umulig.

Regissøren er kjent for å ikke legge bånd på seg når det kommer til personlige meninger, og i 2011 skapte han store overskrifter med en svært uheldig Hitler-uttalelse under filmfestivalen i Cannes.

PÅ SETTET: Her instruerer Trier skuespilleren Kirsten Dunst i en scene i Melancholia fra 2011.  Alexander Skarsgård og Kiefer Sutherland spilte også i filmen. Foto: Mary Evans Picture
PÅ SETTET: Her instruerer Trier skuespilleren Kirsten Dunst i en scene i Melancholia fra 2011. Alexander Skarsgård og Kiefer Sutherland spilte også i filmen. Foto: Mary Evans Picture Vis mer

LES OGSÅ: Tallulah Willis (21) feiret ni måneder som rusfri

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer