Lars Mjøen slakter Hank von Helvete

- Jeg har hørt Hans-Erik synge flere sanger av Cornelis, det er et godt stykke unna, altså, mener skuespiller-kollega Lars Mjøen.

- INGEN CORNELIS: Ikke alle er fornøyde med Hans-Erik Dyvik Husbys Cornelis-tolknking, men han får litt skryt også.  Foto: Adéle C. Blystad / Seher.no
- INGEN CORNELIS: Ikke alle er fornøyde med Hans-Erik Dyvik Husbys Cornelis-tolknking, men han får litt skryt også. Foto: Adéle C. Blystad / Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Seher.no møtte onsdag en rekke kjendiser på den røde løperen foran den norske premieren på filmen «Cornelis» - om den den nederlansk-svenske visesangeren og trubaduren Cornelis Vreeswijk, som døde 50 år gammel i 1987.

I hovedrollen den svenske produksjonen finner vi norske Hans-Erik Dyvik Husby (38), også kjent som Turboneger-vokalist Hank von Helvete.

Blant kjendisene som var til stede på onsdagens premiere var tidligere KLM-medlem og «Brødrene Dahl»-stjerne Lars Mjøen (64). Han kom dit med stor skepsis til spesielt sangeren Dyvik Husby.

-  Jeg er en stor fan av Cornelis. Jeg har sunget flere av hans sanger i min ungdom, sammen med Ole Paus og Lillebjørn og disse gamle. Jeg har hørt Hans-Erik synge flere sanger av Cornelis, det er et godt stykke unna, altså. Det er ikke den samme følsomheten og fordypelsen som Vreeswijk har. Nå håper jeg at han overrasker meg i dag, sa den rutinerte humoristen og skuespilleren til Seher.no.

Svenske Expressen er også kritisk til Turboneger-vokalisten gestalting av rollen som nasjonalskatten Cornelis, men mener det er som skuespiller Dyvik Husby sliter mest.

«Den gamle Turbonegro-sangeren Hans-Erik Dyvik Husby greier aldri å formidle hva som foregår inne i Cornelis. (...) Vi kommer aldri ordentlig tett på mennesket Cornelis, noe som burde være formålet med en film som denne.» skriver Expressen.

Avisen er mer fornøyd med trubaduren Hans-Erik:

«En veldig  karismatisk person som gjør en portrettlik Cornelis og fungerer bra i alle scener der han synger og spiller. Men han brister i finspillet og hans motspillere må dra et tungt lass.»

Norske aviser er også lunkne til filmen. Dagbladet kaster en firer på terningen, med noen av de samme innvendingene som Expressen, mens VG gir en treer med nøyaktig samme konklusjon som den svenske avisen.

«Dypdykket i Vreeswijks personlighet savnes. Det er ikke Hank von Helvetes skyld, men et manus som i stor grad surfer på overflaten.» mener VGs anmelder, Borghild Maaland.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Slaktes etter mimeopptreden