BOMSKUDD: Lars Lillo Stenberg vill gi "pengene fra Se og Hør" til Bellona. Men De Lillos-vokalistens motpart i Menneskerettsdomstolen er Staten - ikke Norges største ukeblad... Foto: FAKSIMILE JOURNALISTEN.NO
BOMSKUDD: Lars Lillo Stenberg vill gi "pengene fra Se og Hør" til Bellona. Men De Lillos-vokalistens motpart i Menneskerettsdomstolen er Staten - ikke Norges største ukeblad... Foto: FAKSIMILE JOURNALISTEN.NOVis mer

Lars Lillo gikk i baret

Tok feil av staten og Se og Hør...

SEHER.NO: Lars Lillo Stenberg stilte til intervju med fagbladet Journalisten sammen med Frederic Hauge fra Bellona. Da gikk det helt i surr for den kjente artisten - og fagbladet.

Lillo Stenberg legger ut om hvordan Se og Hør skulle få betale penger til Bellona hvis de tapte i Menneskerettighets-
domstolen EMD i Strasbourg. Men slik blir det aldri!

For hvis saken om bryllupsbildene i det hele tatt blir tatt inn ved domstolen, er det den norske stat som er motpart. Ikke Se og Hør. De vant i Høyesterett og er ferdig med saken.

- Jeg fikk meg en god latter da jeg leste saken. Lars kan umulig ha skjønt hvem han tapte mot. Det burde han visst. hvis han hadde fulgt med i retten, sier Se og Hørs tidligere sjefredaktør Odd J. Nelvik til Seher.no.

Pinlig er det selvsagt også for Fagbladet Journalisten som, i tillegg til å ta feil av jussen, "glemte" å innhente kommentar fra Se og Hør.

Fagbladet Journalisten tar da også kraftig selvkritikk:

"Journalisten skriver i dag at Lars Lillo-Stenberg og Andrine Sæthers anke til Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg kan føre til at Se og Hør likevel blir dømt til å betale paret oppreisning for bryllupsbildene fra Tjøme. Det beror på en alvorlig misforståelse fra vår side" beklager fagbladets redaktør, Helge Øgrim, i et dementi på journalisten.no.
 
Lillo-Stenberg sier i intervjuet til Journalisten at en eventuell tilbakebetaling av saksomkostninger dels vil gå som gave til Bellonas arbeid for ytringsfrihet i Russland.

– I tillegg vil Se og Hør ganske sikkert bli dømt til å betale oss de 150.000 kronene vi har krevd i oppreisning, sier musikeren til Journalisten.

Men Se og Hør er altså helt ferdig med saken.
LES MER: Lars Lillo Stenberg: - Misforsto nok litt...
Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no!