FORTSETTER KAMPEN: Andrine Sæther og Lars Lillo Stenberg vil gå til sak mot Staten etter at Se og Hør vant saken om bryllupsreportasjen i Høyesterett. Foto: Even Rise, Se og Hør
FORTSETTER KAMPEN: Andrine Sæther og Lars Lillo Stenberg vil gå til sak mot Staten etter at Se og Hør vant saken om bryllupsreportasjen i Høyesterett. Foto: Even Rise, Se og HørVis mer

Lars Lillo: - Misforsto litt

Lars Lillo Stenberg vil straffe Høyesterett etter Se og Hør-saken.

SEHER.NO: Lars Lillo Stenberg går til sak mot Staten - i sin varslede sak for Menneskerettsdomstolen EMD i Strasbourg. Et oppslag i fagbladet Journalisten kunne tyde på at De Lillos-vokalisten trodde at det var en ny sak mot Se og Hør. Dette avviser Lillo Stenberg overfor Seher.no.

- Jeg vet selvsagt at saken er mot Staten, men trodde at en fellende dom ville føre til at Høyesterett måtte gå tilbake på sin dom, og felle Se og Hør. Det har jeg fått et klart inntrykk av i mine samtaler, blant annet med min advokat Harald Stabell. Jeg innser nå at jeg nok har misforstått litt, sier Lars Lillo Stenberg.

LES MER: Lars Lillo Stenberg gikk i baret

Dersom han får saken ført for EMD, og Staten felles for sin påståtte svikt i å verne artistens privatliv, så kan det derimot utløse erstatningsansvar fra Statens side. Se og Hør er ikke lenger part i saken i og med seieren i Høyesterett.

- Men dersom vi vinner i Strasbourg vil Høyesterett måtte revurdere sin praksis, og slike saker vil bli straffet i fremtiden, sier Lars Lillo Stenberg. Han kjemper både for sin og sin kones ære - samt retten til selv å bestemme over sitt privatliv. I tillegg synes han det er viktig å få en økonomisk seier.

- Dette fordi jeg har lovet å gi erstatningen til Bellona, slik at de kan bruke pengene til beste for det som er ekte ytringsfrihet, sier artisten.

Oppslaget i fagbladet Journalisten der Lillo Stenberg lovet å "ta" Se og Hør i Strasbourg førte til en kraftig retrett fra journalistenes fagforeningsblad.

Det originale intervjuet i Journalisten  med Lars Lillo Stenberg og Frederic Hauge i Bellona kan de lese her.

Beklagelsen på artikkelen i Journalisten.no kan du lese her.

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.