BLIR SEXMODELLER: Tekstforfatter Dagfinn Nordbø mener nakenbildene av kjendiskvinnene er med på å forsterke "vanlige" kvinners komplekser.  Foto: SCANPIX
BLIR SEXMODELLER: Tekstforfatter Dagfinn Nordbø mener nakenbildene av kjendiskvinnene er med på å forsterke "vanlige" kvinners komplekser. Foto: SCANPIXVis mer

- Lar seg bruke som offentlige sexmodeller

Tekstforfatter Dagfinn Nordbø langer ut mot norske kvinneblader...

SEHER.NO: I en kronikk i lørdagens VG langer tekstforfatter Dagfinn Nordbø ut mot nakenbildene som pryder de ferske utgavene av kvinnebladene Henne og Elle.

forsiden av Elle sitter da en naken Synnøve Skarbø, mens forsiden av Henne er prydet med en avkledd Samsaya.

Ifølge tekstforfatteren er disse bildene med på å forsterke "vanlige" kvinners komplekser, da bladene bevisst har valgt å fotografere kjendiskvinner som "hovedsakelig lever av å ha et vakkert, veltrent og velpleid ytre".

Nordbø mener også at svært få kjendismenn hadde sagt seg villig til å avfotograferes på samme måte.

- Jeg tror de fleste andre profilerte menn ville sagt nei, fordi de i motsetning til en del kvinner ikke er så tette i pappen at de lar seg bruke som offentlige sexmodeller, skriver han.

Nå får imidlertid tekstforfatteren så ørene flagrer av redaktørene bak bladene, skriver VG.

- Nordbøs utspill er basert på slutninger om at alle jenter og kvinner får komplekser av å omgi seg med "vakre og veldreide" kropper. Det er et premiss jeg ikke er enig i. Mener han at vi må kvitte oss med veldreide kropper for å bli kvitt komplekser? Det er Nordbø som gjør dette til en sak om sexobjekter, sier Elle-redaktør Signy Fardal til avisen.

Også Henne-redaktør Ellen Arnstad lar seg provosere over Nordbøs kronikk.

- Jeg er virkelig uenig i at vi spiller på kvinners komplekser. Henne er opptatt av å fremheve kvinnelige rollemodeller og kilder, og ser på det som en viktig samfunnsoppgave, sier hun til VG.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Jeg var veldig nervøs