Sophie Elise Isachsen:

- Lar bålet få brenne

PR-ekspert mener stormen rundt Sophie Elise begynte å roe seg - frem til hun brøt tausheten torsdag.

STORM: Kritikken har haglet mot Sophie Elise den siste tiden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør.
STORM: Kritikken har haglet mot Sophie Elise den siste tiden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I den nye episoden av NRK-podkasten «Sophie og Fetisha» bryter Sophie Elise Isachsen (28) tausheten om kritikken hun og NRK har fått den siste uka.

- Jeg vet at man lytter på denne podkasten og tenker «hva kommer hun til å si, kommer hun til å kommentere det?». Og da er mitt svar på det «nei», sier Isachsen i podkasten.

I NRK-podkasten "Sophie og Fetisha" bryter Sophie Elise Isachsen tausheten om kritikken hun og NRK har fått den siste uka. Video/lyd: NRK Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

- Grunnen til at jeg ikke sier noe, er ikke fordi jeg ikke vet hva jeg skal si, eller fordi jeg ikke står stødig i det jeg skal si. Det er bare fordi jeg er dritsliten.

Isachsen burde vært mer tydelig i ukens episode, mener kommunikasjonsrådgiver Hans-Petter Nygård-Hansen. Han mener også at mediestormen hadde begynt å dabbe av i forkant av episoden.

- Sånne stormer varer ikke så lenge lengre, selv ikke med hjelp fra mediene. For mediene er også veldig «flinke» til å trekke sakene ut så lenge som overhodet mulig, forteller Nygård-Hansen overfor Se og Hør.

HASTET FORBI: Sophie Elise Isachsen ville ikke snakke med pressen utenfor NRK tirsdag 21. februar. Video: Helena Ringheim/ Nora Skavhaug Vis mer

- Burde vært tydelig

Nygård-Hansen sier han er usikker på om det ville blitt en «ny bølge» hvis Isachsen hadde forholdt seg taus i dagens episode.

Han er tydelig på at det blir spekulering fra hans side, men Nygård-Hansen forteller at han tror stormen kunne gitt seg.

- Det hun egentlig gjør nå er å la det bålet få brenne enda litt til, og spekulasjonene vokse seg enda større. Mistanken blir kraftigere mot henne ved å være uklar. Nå burde hun egentlig vært veldig tydelig.

KOMMER MED STIKK: Flere kjendiser har delt sine reaksjoner på det omstridte Sophie Elise-bildet. Video: Rød Løper / Instagram / Youtube. Vis mer

- Vet fortsatt ikke

Kommunikasjonsrådgiveren mener at 28-åringen egentlig ikke brøt tausheten i episoden.

- Det var veldig svulstig. Det brukes en del ord uten at det er klar tale. Vi vet fortsatt ikke så veldig mye mer.

Nygård-Hansen mener det virker som at Isachsen er ute etter sympati.

- På sett og vis er det en liten form for offerkommunikasjon i det hun sier, og når den form for retorikk kommer så langt etter er det nok dessverre en sannsynlighet for at det vil kunne snu narrativet og historiene om henne, spesielt i sosiale medier.

OBSERVERT: Nora Haukland og Marius Borg Høiby observert på vei ut av landet. Video: Nora Skavhaug/Se og Hør, NRK. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør, Instagram/@sophieelise, Instagram/@norahaukland. Vis mer

Tror hele historien vil komme frem

Nygård-Hansen mener Isachsen burde vært helt tydelig om hva som har skjedd, selv om det ville skapt en ny og kraftigere mediestorm. Han tror likevel at hele historien vil komme frem på et eller annet tidspunkt.

- Jeg tror nok hun er relativt klar over at mediene hører på podkasten hennes uke etter uke. Hele historien må nok frem, og så får jeg bare krysse fingrene for at det ikke skjer på «Lindmo». Hvis hun forteller hele historien på en scene, da vil alt virke, «pun intended», iscenesatt. Da mister hun all troverdighet vil jeg påstå.

Se og Hør har ved flere anledninger kontaktet Sophie Elise Isachsen for en kommentar til hendelsen, men har hittil ikke lyktes.

OBERHOF: NRK var kreative med introen sin til en varm dag i Oberhof. Video: Bård Sørø Olsen, Dagbladet TV / NRK Vis mer

LES OGSÅ: - Sterkt imot det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer