Bitter rettssak:

Lanserer sjokkpåstand om Britney Spears

Internasjonale medier spekulerer nå i om popstjernens far lyver for å sikre seg pengene hennes.

BITTER STRID: Jamie Spears skal tilsynelatende hevde at datteren Britney Spears er dement. Foto: AP Photo
BITTER STRID: Jamie Spears skal tilsynelatende hevde at datteren Britney Spears er dement. Foto: AP Photo Vis mer
Publisert

Er Britney Spears (39) dement, eller er det hennes far som desperat forsøker å fastholde formynderskapet over henne?

Det er spørsmålet som en lang rekke internasjonale medier stiller seg i disse dager.

Fredag kom det nemlig fram at popstjernens far, Jamie Spears, i rettsdokumenter har antydet at datteren lider av den alvorlige hjernesykdommen demens.

BRYTER: Kjæresten til Britney Spears bryter tausheten etter den nye dokumentaren «Framing Britney Spears». Vis mer

- Uhyggelig

Det skriver blant andre Fox News og Page Six, som baserer historien på en kommende BBC-dokumentar som har fått navnet «The Battle for Britney».

Jamie Spears har vært verge for Britney siden 2008, da hun fikk psykisk sammenbrudd, som kulminerte i et raseriutbrudd foran adskillige paparazzi-fotografer. Ifølge flere medier var det angivelig den gang at 39-åringens far for første gang påstod at hun er dement.

Det skal han ha gjort ved å huke av «ja» i en boks i rettsdokumentene, der det var stilt spørsmål til om datteren hadde vært innlagt for demens eller om hun hadde fått behandling for det.

HÅPER PÅ SEIER: Britney Spears har i lang tid forsøkt å få sin egen far fjernet som verge. Foto: Gabriel Bouys / AFP)
HÅPER PÅ SEIER: Britney Spears har i lang tid forsøkt å få sin egen far fjernet som verge. Foto: Gabriel Bouys / AFP) Vis mer

«Det er kun to muligheter for en slik type informasjon», sier angivelig journalisten Mobeen Azhar i den kommende dokumentaren. Han henviser så til at Britney Spears enten reelt har demens eller at hennes far bevisst har løyet om en alvorlig sykdom for å få fingrene i pengene hennes.

«I så fall er det enda mer uhyggelig. Om det er sånn at hun ikke er dement, men at formynderskapet har hentydet det, fordi det ville godkjent... Det er skremmende», mener han.

Reagerer voldsomt

Spears har de siste årene kjempet en hard kamp for ikke lenger å ha sin far som verge - inntil videre uten hell.

Bevegelsen #FreeBritney har i årevis gjennomført demonstrasjoner og lignende for å hjelpe Britney til å bli frigjort fra sin far. De har, ikke overraskende, reagert voldsomt på påstanden om at popstjernen skal være dement.

BRITNEY: Britney Spears har hatt faren som verge siden 2008. Men har det vært frivillig? Den nye dokumentaren til The New York Times håper å finne svar. Video: The New York Times Vis mer

De mener at det overhodet ikke kan være mulig at hun lider av sykdommen, som blant annet blant annet påvirker hjernen på den måten at hukommelse og dømmekraft svekkes, at man blir følelsesmessig ustabil og at man kan bli følelsesmessig ustabil og få problemer med helt hverdagslige ting som for eksempel å kle på seg selv.

Får støtte av fansen

«Demente personer drar ikke på verdensturnéer», skriver én av sangerens fans på sosiale medier og henviser til at artisten har gitt ut fire album, vært på fire globale turnéer, samt opptrådt 248 ganger i Las Vegas siden 2008.

REDD: Igjen er fansen til Britney Spears bekymret for stjerna etter ny video på Instagram. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Det finnes ingen sjanse i verden for at en dement person reiser på verdensturnéer, opptrer i Las Vegas og lærer 27 låter utenat med en tilhørende koreografi i tillegg. Det kan ikke la seg gjøre, lyder det fra en annen.

Britney Spears selv har i skrivende stund ikke uttalt seg i saken, og det forventes heller ikke at hun gjør det med det første. Hun har nemlig ennå ikke kommentert rettssaken mot sin far i det hele tatt.

Det endrer seg dog 23. juni, da det er høring - der Britney sannsynligvis for første gang vil uttale seg offentlig.

LES OGSÅ: - Det der er ikke henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer