Skattelister 2022:

Langt bak

Dette tjente Ingebrigtsen-familien.

TRENER: Gjert Ingebrigtsen tjener betydelig mindre enn sine friidrettssønner.Foto: Vidar Ruud / NTB
TRENER: Gjert Ingebrigtsen tjener betydelig mindre enn sine friidrettssønner.Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingebrigtsen-familien har gjennom flere år vært i rampelyset, for sine gode prestasjoner innen friidrett, NRK-serien «Team Ingebrigtsen» og i det siste for en mye omtalt, bentent familiekonflikt.

Familien består av pappa Gjert (57), mamma Tone (53) og sønnene Henrik (32), Filip (30) og Jakob (23), og ytterligere fire andre barn: Kristoffer, Martin, Ingrid, og William.

Gjert og Tone Ingebrigtsen planlegger nytt liv i Spania. Video: Se og Hør, NRK/«Team Ingebrigtsen». Vis mer

Tidlig onsdag morgen ble likningstallene for 2022 offentliggjort. Det betyr at store deler av den norske befolkningens inntekt, skatt og formue fra fjoråret er offentliggjort.

I Ingebrigtsen-familien er det Jakob som topper listene for høyest inntekt. I 2022 ender han opp med 11 millioner, noe som er over 7 millioner mer enn året før.

I september giftet Jakob seg med Elisabeth Asserson (23). Hun står oppført med en inntekt på 680 000 kroner.

Det er derimot ikke bare Jakob som har hatt et godt år inntektsmessig, løpebrødrene Henrik og Filip står oppført med en inntekt på 3 og 2,6 millioner.

Det var i 2022 at det ble klart at pappa Gjert ikke lenger skulle være trener for de tre brødrene Jakob, Filip og Henrik. Siden den gang har han fungert som trener for friidretsutøver Narve Gilje Nordås (25).

BRYLLUP: Tone Ingebrigtsen dukket opp uten ektemannen Gjert i bryllupet til sønnen Jakob Ingebrigtsen og Elisabeth Asserson. Video: Nora Skavhaug. Vis mer

I 2022 hadde 57-åringen en inntekt på over 600 000, en nedgang på 100 000 fra i fjor. I motsetning til kona er ikke Gjert oppført med en millionformue dette året.

I 2021 hadde han en formue på 2,4 millioner.

I mars 2022 solgte mamma Tone frisørsalongene «In Line», som hun hadde drevet med i 25 år. In Line-salongene har ekteparet eid gjennom selskapet «Tega AS». Hun jobber fortsatt som frisør.

I 2022 hadde Tone en inntekt på 740 000 kroner. Samtidig topper hun formuelista i familien, med hele 7,4 millioner.

LES OGSÅ: - Utsatt for frekt tyveri