Langer ut mot norske filmer

- Hvorfor skal man bruke millioner av kroner på en film som ingen ser? spør Harald Zwart.

FÅR KRITIKK: Men den norske filmskaperen møter kritikk blant andre filmskapere, som blant annet mener at Zwarts meninger er gammelt oppgulp. Foto: SCANPIX
FÅR KRITIKK: Men den norske filmskaperen møter kritikk blant andre filmskapere, som blant annet mener at Zwarts meninger er gammelt oppgulp. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den norske Hollywood-regissøren Harald Zwart tar et oppgjør med norsk film i et intervju med Nasjonalbibliotekets filmmagasin. Han mener filmene ikke tør å spille på følelser.

- I norsk film er alle kule og flinke. Men ingen husker filmene etterpå. Vi sensurerer bort alt som er emosjonelt fordi det finnes en mening om at det er klissete. Det å lage film som beveger er «uncool». Men at noe er emosjonelt har ingenting med kvalitet å gjøre. I USA opplever jeg at det er motsatt, filmen er ikke verdt noe om den ikke får deg til å føle, sier han ifølge Dagbladet.

Zwart har gjort suksess i Hollywood med filmene «Karate Kid» og «One Night at McCool's».

- Hvorfor skal man bruke millioner av kroner på en film som ingen ser? Det er som om man tenker at filmer er når når ingen ser dem. Kanskje filmfolk har et behov for å tilhøre en slags elite? spør Zwart.

Har møter motstand av norske regissører. Blant de uenige er Erik Poppe, Joachim Trier og Nikolaj Frobenius.

- Dette er bare gammelt oppgulp basert på hvordan tilstanden i norsk film var for 10-15 år siden, Zwart er rett og slett ikke oppdatert. I Norge er det plass til både «Lange flate ballær» og «Oslo 31. august». Det er viktig at vi i et så lite land har takhøyde for både kunstneriske og kommersielle filmer, sier Nikolaj Frobenius.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Dette kan bli amerikansk TV-serie

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer