«Farmen»-Terje:

Langer ut etter sykdom: - Forkastelig

Den tidligere «Farmen»-deltakeren langer ut mot Svein Østvik, etter at han selv lå 17 dager i respirator som følge av å ha blitt smittet av coronaviruset.

KUNSTIG KOMA: Terje Leer, kjent fra «Farmen» 2019, fikk corona i midten av januar. Han ble så dårlig at han ble lagt i kunstig koma. Video: Se og Hør Vis mer
Publisert

For cirka to uker siden skrev Se og Hør om tidligere «Farmen»-deltaker Terje Leer (56), som i januar ble smittet av coronaviruset, og som til slutt endte 17 dager i respirator og kunstig koma.

Til Se og Hør fortalte han også at han i drømmene sine opplevde sin egen begravelse.

SVARER PÅ KRITIKKEN: Svein Østvik, også kjent som «Charter-Svein», var med på debatten for å svare på kritikken mot hans corona-utsagn. 27. april 2021. Vis mer

- Helt på trynet

Tv-profil Svein Østvik (60), aller best kjent fra «Charterfeber», har måttet tåle hard kritikk etter at han i lengre tid har stått i spissen for demonstrasjoner og munnbindbrenning i protest mot coronarestriksjonene i samfunnet.

Senere uttalte Østvik at reaksjonene har vært så sterke at han må manne seg opp for å gå ut døra.

BLE ALVORLIG SYK: Terje Leer, her avbildet etter at han våknet om etter 17 dager i respirator. Foto: Privat
BLE ALVORLIG SYK: Terje Leer, her avbildet etter at han våknet om etter 17 dager i respirator. Foto: Privat Vis mer

Terje Leer, som altså virkelig har fått kjenne hva coronaviruset kan gjøre med én, sier til Se og Hør at han lar seg forundre over at en profilert person som Østvik velger å stå fram og brenne munnbind på den måten.

- Demonstrantene tar dette viruset som en vits. Det er rett og slett helt på trynet i mine øyne, sier han.

Han fortsetter:

- Selv har jeg fått det verste av det verste, men det er ikke noe man skal bagatellisere. Først trodde jeg det Svein gjorde var en spøk. Jeg fatter bare ikke at han kan gjøre det. Jeg får si som Lothepus, skjerp dere!

Langer ut

56-åringen synes det er skremmende at mange tar så lett på noe som fort kan bli svært alvorlig.

- Noen mennesker sitter til slutt i saksa og får beskjed om at det finnes to utfall: Å overleve eller dø. En slik holdning som man ser her blir for meg helt forkastelig. Det henger virkelig ikke på greip.

FÅR HARD MEDFART: Svein Østvik brant munnbindet sitt under coronaskeptikernes markering utenfor Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB
FÅR HARD MEDFART: Svein Østvik brant munnbindet sitt under coronaskeptikernes markering utenfor Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer

Den tidligere «Farmen»-deltakerens kone, Åse Line Leer (52), er naturlig nok enig med ektemannen etter å ha sett hva han har vært igjennom.

- Enkelte vet ikke hva livet er verdt, og hvor sårt det er å ha én i familien liggende for døden. Det kunne gått begge veier. Det var jævlig tøft, og når folk ikke tar slikt seriøst blir jeg oppgitt over menneskeheten, freser hun, før hun legger til:

- Det er nettopp disse som bør og skal bruke munnbind! For de driter i alt og går rundt og håndhilser, klemmer - og smitter andre. De som ikke bruker munnbind, de kan ikke sette sitt eget og andre sitt liv så høyt.

KRITISK: Terje Leer, som måtte legges i kunstig koma etter å ha blitt smitta av coronaviruset, er langt fra begeistra for dem som velger å brenne munnbind og demonstrere mot coronarestriksjonene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
KRITISK: Terje Leer, som måtte legges i kunstig koma etter å ha blitt smitta av coronaviruset, er langt fra begeistra for dem som velger å brenne munnbind og demonstrere mot coronarestriksjonene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Bli voksen

Ektemannen Terje understreker at mange ikke tenker over at munnbindskikken mest av alt er til for ikke å smitte andre om man er syk - for å hindre smittespredning.

- Derfor er det å brenne munnbind en fryktelig egoistisk handling. Dette handler om at folk ikke skal smitte andre som faktisk kan dø om de blir smittet.

PÅ BEDRINGENS VEI: Terje Leer er frisk igjen, men fortsatt 90 prosent sykmeldt. Her er han ute på tur sammen med sin blinde kone Åse Line og hennes to førerhunder. Foto: Lars Eivind Bones
PÅ BEDRINGENS VEI: Terje Leer er frisk igjen, men fortsatt 90 prosent sykmeldt. Her er han ute på tur sammen med sin blinde kone Åse Line og hennes to førerhunder. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Han har én melding til Svein Østvik, og har lite sympati med tv-profilen, som ha blitt møtt med massive reaksjoner og hat.

- Svein, bli voksen! Og ta dette viruset litt mer seriøst. Hadde du opplevd det samme som meg, ville du ikke brent munnbindet ditt, lyder det fra Terje Leer.

CORONA-SKEPSIS: Leif Einar Lothe mener han og Svein Østvik ikke har noe å gjøre i «Debatten», og overlege Elisabeth Toverud Landaas hadde dette å si til «Charter-Svein». Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: NRK. Vis mer

Taus Østvik

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Svein Østvik til denne saken over en lengre periode. Han har valgt å ikke besvare våre gjentatte henvendelser.

Da han ble møtt med lignende kritikk fra «Charterfeber»-kollega Hilde Skovdahl (51) i midten av april, svarte han følgende:

- Mennesker trenger å sette folk i bås, og manges traumer blir trigget av selvstendighet - så jeg har forståelse for det.

Han fortsatte:

- Jeg har selv hatt sterke antipatier fram til jeg skjønte at det dreide seg om mine egne traumer. Oppfordringen til dem som har behov for å sette meg i bås er å kjenne etter om det kanskje kan være noe uforløst i de sterke provoserende følelsene jeg vekker når jeg står opp for mine rettigheter.

- Veldig skummelt

Da Leif Einar Lothe (51), bedre kjent som «Lothepus», ei drøy uke senere også gikk ut mot Østvik, stilte sistnevnte seg undrende til at han blir omtalt som et «forbilde» for mange.

- Den medieskapte og samfunnsmessige karakteristikken av et «forbilde» har jeg aldri trodd på. Jeg synes det er veldig skummelt, for man skal liksom leve på én spesiell måte. Vi skal være helt like, og det er skremmende. Å være et forbilde er, etter min mening, å leve ekte, sa Østvik til Se og Hør da.

GÅR HARDT UT: I en video på Instagram går hardangerværing Leif Einar «Lothepus» knallhardt ut mot norske corona-demonstranter. Video: @lothepus. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

60-åringen bedyret at om man stikker seg ut, får man kjeft av dem som tviholder på «sannheten» vi har fått servert gjennom «propaganda » i over ett år.

- Selv får jeg ikke gjort noe med at folk reagerer som de gjør på handlingene mine, uttalte han.

LES OGSÅ: Nå selger hun leiligheten

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer