Låner pappas homsekunst

Datter til mangemilliardæren stiller ut Stein Erik Hagens fotokunst i 24 timer.

UTSTILLER: I en pop-up-utstilling på 24 timer skal Camilla Hagen stille ut pappas homsekunst. Foto: Se og Hør
UTSTILLER: I en pop-up-utstilling på 24 timer skal Camilla Hagen stille ut pappas homsekunst. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Forretningsmannen Stein Erik Hagen (55) har gjennom årenes løp opparbeidet seg en imponerende samling av den homofile fotokunstneren Robert Mapplethorpe kontroversielle kunst. Det er nettopp fotografier fra denne samlingen som datteren Camilla Hagen (29) har fått lov til å stille ut under fotografiets dag i Horten.

- Disse bildene betyr mye for meg. Jeg er veldig glad i Mapplethorpes kunst - det har jeg vært så lenge jeg har kjent til de bildene, Det var kanskje kan som gjorde at jeg fikk øynene opp for fotokunst, og hva det innebærer, sier Camilla til papirutgaven av Dagbladet.

Mapplethorpes kunst er kjent for å ha svært seksuelle undertoner og for å være den kunstneren som har gått lengst innenfor erotisk fotografi. Det er nettopp det kontroversielle ved fotografiene Stein Erik Hagens datter liker best.

- Bildene har vært en del av hjemmet mitt i seinere oppvekst. Bildene har vært en naturlig del av den kunsten som er der. Bildene i seg selv synes jeg er fantastiske. De er vakre, har sterke kontraster og viser en renhet. Motivene er veldig flotte i form av at de også i dag er veldig kontroversielle, sier Camilla til Dagbladet.

Hun ønsker ikke å avsløre hvor mange fotografier hun skal stille ut, eller hvor mange faren eier. Utstillingen foregår i hagen til Preus fotomuseum i Horten, og er en såkalt pop-up-utstilling som bare varer et døgn.

- Poenget med at utstillingen bare varer i 24 timer er at vi ønsker å få folk opp av sofaen. Pop-up-utstillinger er blitt mer og mer vanlig i utlandet. Vi ønsker at utstillingene skal bli mer som en konsertopplevelse. Man får en unik mulighet, og da gjelder det å slå til, sier Camillas medsammensvorne fotografvenninne Hilde Holta-Lysell.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Yoko Ono støtter Utøyaofrene med femsifret beløp 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer