Vibeke Skofterud:

Landslagsvenninner skal bære kisten

Torsdag finner Vibeke Skofteruds begravelse sted i Eidsberg kirke. Det er ventet enormt stort oppmøte.

BEGRAVELSE: Torsdag finner Vibeke Skofteruds gravferd sted. Det er ventet enormt mange mennesker i begravelsen. Foto: NTB Scanpix
BEGRAVELSE: Torsdag finner Vibeke Skofteruds gravferd sted. Det er ventet enormt mange mennesker i begravelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Søndag 29. juli kom den tragiske nyheten om at den tidligere langrennstjernen Vibeke Skofterud hadde omkommet i en vannscooterulykke, 38 år gammel.

Torsdag vil mange ta farvel med skistjernen i Eidsberg kirke.

- Vet ikke hvor mange som kommer

Det er ventet et enormt press rundt begravelsen, og prost Runo Lilleaasen har uttalt til NTB at han ønsker å gjøre begravelsen så normal som mulig.

- Vi vet jo ikke hvor mange som kommer, men det er trykket opp 1500 kirkeprogram. Vi har 450 sitteplasser i kirken, og utover det er det ikke kapasitet for flere innendørs. Derfor er det satt opp en storskjerm og benker utenfor kirken, sier han til NTB skriver Dagbladet.

- Jeg skal gjøre det jeg kan for at dette blir en så normal og verdig begravelse som mulig. Deler av den skal jo direktesendes på TV og nettet. Det gjør den spesiell. Det viktige er at familie, kjæreste og venner får tatt et verdig farvel med Vibeke.

HEDRET: Den avdøde langrennstjerna Vibeke Skofterud ble hedret på Norway Cup før den berømte kjendiskampen ble sparket i gang. Video: Henriette Eilertsen / Julie Solberg Vis mer

Prosten påpeker videre at det er viktig å ta vare på familien og kjæresten til Vibeke gjennom den vanskelige tiden.

Familie og flere av Vibekes tidligere landslagsvenninner i langrenn skal bære kisten.

I etterkant blir det en minnestund i Eidsberghallen, som ledes av TV-profilen Carsten Skjelbreid.

Saken fortsetter nedenfor.

I SORG: Carsten Skjelbreid og tidligere lagvenninner Marthe Ek Hagen og Marthe Kristoffersen minnes Vibeke Skofterud etter kjendiskampen på Norway Cup 2018. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Julie Solberg. Klipp: Malene Storrusten Vis mer

Familien

Vibeke ble funnet på en holme på øya St. Helena i 11:30-tiden søndag 29. juli, og ble erklært død på stedet av en lege. Familien ble kort tid etter orientert, og rundt 14:30 opplyste politiet i en pressemelding om at det var Skofterud som hadde omkommet.

I etterkant har Vibekes nærmeste familie, Karsten (pappa), Kristin (mamma), Tormod (bror) og Marit (kjæreste) kommet med en pressemelding. Der skrev de blant annet at tapet ikke kan beskrives med ord.

- Vi gjennomlever de vanskeligste og tyngste dagene en familien kan oppleve. Tapet av vår kjære Vibeke kan ikke beskrives med ord, og det er ubegripelig at vår datter, søster og kjæreste ikke skal finnes mer. Vi søker trøst hos hverandre og i det faktum at Vibeke i løpet av sitt altfor korte liv, levde rikt og satte dype spor etter seg.

Etter at det tragiske dødsfallet ble kjent, har den tidligere langrennsstjernen blitt hedret av tidligere idrettskollegaer, politikere og andre kjente personligheter.

LES OGSÅ: - Tapet av vår kjære Vibeke kan ikke beskrives med ord