«Farmen»-Kathrine:

- Landets største riksbitch

TV-profilen reagerer etter det hun mener er en feil framstilling av noe som stakk mye dypere enn det de aller fleste TV-seere sitter igjen med.

HAMRER LØS: Kathrine Jakobsen høvlet over Erika Ellingsen i onsdagens «Farmen», men mener alt ikke var sånn det framstår på TV. Foto: TV 2
HAMRER LØS: Kathrine Jakobsen høvlet over Erika Ellingsen i onsdagens «Farmen», men mener alt ikke var sånn det framstår på TV. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I onsdagens «Farmen» fikk TV-seere se at deltaker Kathrine Jakobsen (41) tok et hardt oppgjør med meddeltaker Erika Ellingsen (23), noe som førte til tårer og en Ellingsen som stormet ut av rommet.

23-åringen røk ut av programmet på søndag, men kom inn igjen da samtlige på «Torpet» dannet et eget lag i denne ukas lagkonkurranser på hovedgården. Ellingsen så derimot ikke for seg at velkomsten skulle bli så uhyggelig som den ble.

- Da jeg kom tilbake til gården tenkte jeg at det jo var her jeg ville være. Jeg hadde gledet meg, aller mest til å se dyrene igjen. Det var liksom der jeg hørte hjemme. Men så kom jeg tilbake til et sted der stemninga var snudd helt på hodet, sier «Farmen»-profilen til Se og Hør.

FORELSKA: Sebastian Eide og Kornelia Kløv, årets «Farmen»-par, gir oss status på forholdet mellom dem i dag. Video: Klaus Fjellro / Rød Løper / TV 2. Vis mer

- Ufyselig stemning

I ettertid skal Ellingsen ha blitt fortalt at gruppedynamikken ble totalforandret idet hun forlot gården og stakk til «Torpet».

- Det er kanskje ikke så rart all den tid jeg ikke ble likt av Carla (Maria Haringstad, 30, red.anm.) og Kathrine, som hadde mye makt på gården. Alle ble passive når man gikk imot de to. Da jeg dro slapp folk å involvere seg i den konflikten, noe jeg tror de trivdes med.

Idet «Torpet»-gjengen kom spaserende inn på gården igjen som et lag de gjenværende deltakerne måtte konkurrere med, ble det med ett dannet allianser, mener hun.

- Stemningen generelt ble veldig anspent. Vi merket at folk ikke ville ha oss der.

Hun fortsetter:

- Det ble ufyselig stemning rett og slett, spesielt etter den utskjellingen rundt bordet der. Det er mange jeg forventet mer av, både i forhold til det å stille opp for hverandre og å si det en faktisk mener. For det er ekstremt mange feige som har vært med i «Farmen» i år.

FORLOT BORDET: Erika Ellingsen gikk helt i kjelleren etter å ha blitt kjeftet på i plenum etter returen til Fredheim gård. Foto: TV 2
FORLOT BORDET: Erika Ellingsen gikk helt i kjelleren etter å ha blitt kjeftet på i plenum etter returen til Fredheim gård. Foto: TV 2 Vis mer

Knakk helt sammen

Ellingsen ble blant annet beskyldt for å lure unna mat som var tiltenkt fellesskapet, og for å ha snakket nedsettende om Jakobsen til andre, blant annet ment at hun er «falsk».

- Det eneste jeg har gjort er å stå opp for meg selv. Jeg sa hva jeg mente, og det fikk jeg masse tyn for.

- Hvordan følte du deg etter å ha returnert til «Farmen»?

- Jeg hadde det såpass ille at jeg to ganger knakk helt sammen foran produsenten og ville trekke meg. Og jeg regner meg psykisk sterk sånn ellers, det er sjelden folk klarer å knekke meg som det.

INTENSE SMERTER: Det blir dramatikk inne på «Farmen» idet Sebastian Eides blindtarm sprekker. Reporter: Klaus Fjellro. Video: Thea Hope/ Rød Løper/ TV 2 Vis mer

- Hva sa produsenten da du knakk sammen?

- Når man vil trekke seg fra «Farmen» får man tilbud om å snakke med psykologen. Men psykolog har aldri funket for meg, og jeg følte heller ikke at det var der problemet lå - en psykolog kunne ikke løst hvordan jeg hadde det der og da.

Hun legger til:

- Men så har man støtteapparat i form av deltakeransvarlig og produsent som jo prøvde å støtte meg. Men motivasjonen til det blir litt tomme ord når de selv ikke har stått i konflikten. De skal være like mye på lag med alle deltakere.

- Ute etter TV

Kathrine Jakobsen mener på sin side at den dårlige stemninga på gården ikke blir helt korrekt framstilt på skjermen.

- Den eskalerer ja, i hvert fall sånn dette er framstilt. Jeg føler litt på det, og alle vet det er klipt til og at mye ikke kommer fram på TV. Det blir ensidig, og akkurat nå føler jeg at jeg har fått rollen som Norges største riksbitch. Som bare sier ifra - tilsynelatende helt uten grunn, sier hun alvorlig til Se og Hør.

TAPTE TVEKAMP: Erika Ellingsen måtte seg seg slått av Carla Maria Haringstad i søndagens tvekamp i kunnskap. Foto: Anton Soggiu / TV 2
TAPTE TVEKAMP: Erika Ellingsen måtte seg seg slått av Carla Maria Haringstad i søndagens tvekamp i kunnskap. Foto: Anton Soggiu / TV 2 Vis mer

Hun ber seere huske at deltakerne blir filmet fra tidlig om morgenen til langt på kveld hver dag. Og at dette ender i tre timer - i uka.

- TV 2 er ute etter å lage TV, og det er kanskje ikke like seerverdig å vise alle de positive samtalene man har med folk.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, understreker overfor Se og Hør akkurat det Jakobsen er inne på - at mange timers opptak inne på gården klippes ned til tre timer i uka.

- Da kommer ikke alt med på TV, og vi har forståelse for at deltakerne synes dette kan være utfordrende. Kathrine er en deltaker som gir mye av seg selv og som ikke er redd for å si fra. Da er det også naturlig at hun får mye oppmerksomhet i de ferdige programmene, sier han.

- Men noe skjedde jo mellom deg og Erika, Kathrine?

- Ja, det gjorde det. Erika er en utrolig fin jente. Men ja, det var mye uro før hun røk ut og havnet på «Torpet», og jeg opplevde at det ble mer ro da hun dro. Dynamikken forandret seg. Og så er det sånn da, at når personer ryker fra «Farmen», da kommer de tingene som personen har sagt eller gjort, fram.

41-åringen forklarer:

- Jeg fikk høre at Erika mente at jeg var falsk, at alt det fine jeg faktisk hadde sagt til henne bare var et spill for galleriet - og at jeg hadde gjemt gårdsboka. Da kjente jeg at jeg ble irritert og lei meg. For jeg følte jeg hadde stilt opp for henne, og da ble dette sårt - hun hadde jo sagt det til flere og.

Ble irritert og lei seg

Jakobsen er klar på at oppgjøret hun tok med Ellingsen ble gjort på vegne av flere.

- De ordene om at hun tenkte mer på seg selv enn fellesskapet var egentlig ikke mine ord - det var bare jeg som sa det høyt.

- Da hun reagerte som hun gjorde, hva tenkte du da?

- Først og fremst ble jeg irritert, jeg følte der og da at hun snakket mer om at egget hun tok var rått enn å vise tegn til å se noe av det jeg snakket om. Om egget var rått, stekt eller kokt spilte jo ingen rolle. Poenget var at fellesskapet skal dele på alt.

ØL, KJØTT & SEX: De ferske «Farmen»-deltakerne røper hva de kommer til å savne mest mens de kjemper for tilværelsen. Reporter: Klaus Fjellro. Video: Klaus Fjellro / Rød Løper. Kamera: Nora Skavhaug. Vis mer

Hun mener den 23 år gamle jenta burde tatt mer eierskap til kritikken hun fikk rettet mot seg.

- Hun kunne bare sagt: «Ja, jeg sa det fordi jeg var irritert og trengte ha noen å skylde på». Eller noe sånt. Jeg håpet på noe i den skalaen, ikke at hun skulle ta en form for offerrolle. På TV framstår det som en overhøvling av dimensjoner. Foranledningen til sånt kommer dessverre sjelden fram, så da ble jeg en riksbitch, gitt, sier hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Tre av åtte kom hjem i rullestol

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer