«Farmen»:

Lam på «Farmen» - slik går det nå

Agna Hollekve ble lam i halve fjeset på grunn av et flåttbitt under «Farmen»-innspillingen i fjor.

SYK: Agna Hollekve deltok på «Farmen» i fjor. Gårdsoppholdet ble preget av sykdom, og midt i innspillingen fikk hun påvist borreliose etter et flåttbitt - noe som gjorde at hun ble lam i halve fjeset. Foto: TV 2
SYK: Agna Hollekve deltok på «Farmen» i fjor. Gårdsoppholdet ble preget av sykdom, og midt i innspillingen fikk hun påvist borreliose etter et flåttbitt - noe som gjorde at hun ble lam i halve fjeset. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppholdet på «Farmen»-gården i 2019 ble høydramatisk for Agna Hollekve (48). Midt i innspillingen ble hun nemlig brått veldig syk.

48-åringen sleit med utmattelse og smerter i kroppen. Plutselig ble hun også lam i halve fjeset - noe som gjorde at produksjonen slo alarm. På sykehuset fikk Hollekve påvist borreliose etter et flåttbitt.

Likevel klarte 48-åringen å karre seg til en tredjeplass i konkurransen, etter at hun tapte i melkespannholding mot Erik Rotihaug (25) - som til slutt gikk helt til topps i «Farmen».

Nå snakker Hollekve ut om hvordan tida etter oppholdet har vært.

- Jeg var veldig redusert. Mye mer enn jeg ville innrømme. Allmenntilstanden var generelt veldig dårlig etter innspillingen. Jeg trodde jeg skulle bli frisk ganske fort, men det gikk litt i perioder. Det hang i mye lenger enn jeg hadde regnet med, sier hun til Se og Hør.

TV 2 omtalte saken først.

ALVORLIG: «Farmen»-deltakeren Agna Hollekve forteller om en dramatisk hendelse på gården, som gjorde at hun måtte fraktes til sykehus. Video: Rød Løper Vis mer

Lammelsen borte

Først i vår begynte Hollekve å bli bedre - nesten et halvt år etter at hun ble syk under oppholdet på «Farmen».

- Jeg var aldri sengeliggende, men jeg var absolutt ikke i form, forteller 48-åringen til Se og Hør.

Agna Hollekve er til vanlig en svært aktiv dame som bor på gård og driver med hester. Derfor synes hun det var ekstra vanskelig å holde seg i ro i så lang tid.

TØFF TID: Agna Hollekve legger ikke skjul på at hun var svært redusert. Foto: Vilde Holta Røssland
TØFF TID: Agna Hollekve legger ikke skjul på at hun var svært redusert. Foto: Vilde Holta Røssland Vis mer

- Når man er så mye aktiv og liker å være aktiv, er det ikke gøy å ikke kunne gjøre vanlige ting. Jeg tenkte etterhvert at jeg kanskje ikke ville bli kvitt det. Slik begynte jeg å tenke. Men heldigvis gikk over til slutt, deler den tidligere «Farmen»-deltakeren.

Hollekve er også glad for at lammelsen i halve ansiktet har gått tilbake.

- Det skjedde ganske fort, kanskje fjorten dager etterpå. Det var veldig synlig på finaledagen, men jeg var enda verre noen dager før. Jeg tror det var verst da Mathias var i tvekamp mot Leif Kristian, minnes hun.

Nå lever hestebonden tilnærmet som normalt.

- Men under lammelsen og sykdomsforløpet var jeg veldig redusert, altså, slår hun fast.

Utelukker ikke comeback

Hollekve kom seg som nevnt helt til semifinalen til tross for sykeleiet. 48-åringen hadde gjennom halve konkurransen blitt gradvis dårligere etter flåttbittet og den påfølgende borreliose-diagnosen.

LURTE ALLE: Da Inger Cecilie Grønnerød var på «Farmen»-gården, nektet hun for at hun hadde erfaring fra gård. Men nå som hun er ute av realityserien, letter hun endelig på sløret. Video: TV 2 / Ingebjørg Iversen / Privat Vis mer

Hun sier til Se og Hør at hun skjønte at noe var galt siden hun plutselig ble så utmattet.

- Alle på gården sa at de var trøtte og slitne, men jeg var ekstra sliten. Jeg skjønte at det var noe, men jeg visste ikke hva. Jeg pleier ikke å være sånn til vanlig.

Borreliose er en infeksjonssykdom som overføres til mennesker ved flåttbitt. Ifølge Norsk Helseinformatikk fører bare to av 100 bitt til sykdom, men de som rammes kan få kroniske plager uten riktig behandling.

Infeksjonssykdommen ble først oppdaget etter at Hollekve hadde følt seg dårlig en periode, og da hun fikk problemer med å spise ble det slått full alarm i produksjonen.

LAM: Agna Hollekve kapret seg en tredjeplass til tross for at hun var syk under halve oppholdet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
LAM: Agna Hollekve kapret seg en tredjeplass til tross for at hun var syk under halve oppholdet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

På finaledagen hadde hun fortsatt synlige lammelser i ansiktet, men det stoppet henne ikke fra å gi Erik Rotihaug hard konkurranse i semifinalen.

- Jeg var trøtt og i dårlig form da vi skulle konkurrere. Jeg vil si at jeg var under halv maskin. Da er jeg fornøyd med en tredjeplass, fortalte hun til Se og Hør etter exiten i november i fjor.

Nå har det snart gått ett år siden den tidligere «Farmen»-profilen var å se på tv, men hun innrømmer at hun følger med på årets sesong når tiden strekker til.

- Jeg ser på «Farmen» når det passer. Men jeg synes de bare lyver og saboterer, og det er ikke noe gøy, synes jeg. Det hadde vært gøyere dersom de hadde vist mer av arbeidsinnsatsen man legger inn, sier Hollekve.

- Blir det et comeback?

- Jeg vet ikke. Nei, man skal aldri si aldri. Det virker som at de er ute etter spillere med uærlige hensikter. Det er ikke noe for meg. Jeg er glad for at jeg var med i fjor og ikke i år.

LES OGSÅ: Annonserte dronning Elizabeths bortgang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer