«Farmen» 2016:

Laila vant «Farmen»

- Jeg har vist ekte nordnorsk krutt. 

STOLT: Endelig kunne Laila Lochert slippe jubelen løs som vinner av «Farmen 2016». - Det så kult at jeg endelig kan fortelle det til alle som har hatt troa på meg. Video: Sveinung Ystad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Midt på et nedgrodd og ellers mørklagt jorde, så langt det er mulig å komme unna sivilisasjon og folk, har årets siste «Farmen»-tvekamp gått mot slutten.

Klokka nærmer seg fire om morgenen når lydnivået fra den flombelyste plattinga brått øker med full styrke. Barneskolelæreren Laila Lochert (40) har akkurat sikret seieren, og får reise hjem med ny hytte og bil.

Gjennomvåt og iskald etter mange timers innspilling i øsende regnvær. Utslitt og nedbrutt etter elleve uker med knallharde levevilkår. De siste dagene har hun knapt sovet.

Men det spiller ingen rolle nå.

SAMLET: Årets «Farmen»-vinner, her omkranset av deltakergjengen og programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Alex Iversen / TV 2
SAMLET: Årets «Farmen»-vinner, her omkranset av deltakergjengen og programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Nervepirrende kamp

- Jeg er så vanvittig stolt, og utrolig glad. Jeg tror ikke at jeg helt har skjønt hva som har skjedd. Jeg står utenfor meg selv nå, rett og slett.

Det var lenge jevnt i den avgjørende kunnskapskonkurransen mot 15 år yngre Sophie Therese Lindberg, før sistnevnte bomma på spørsmålet som gjaldt homogenisering av melk.

Dermed fikk motstanderen, som svarte riktig, et etterlengtet forsprang. Det ble avgjørende.

SKVÆRER OPP: Deltakerne i «Farmen 2016» er samlet i Oslo for å følge årets finale og feire vinneren. - I kveld skal vi kose oss, sier Laila Lockert og Lasse Bergseter, som havnet i alvorlig klinsj i årets versjon av TV2s populære realityshow. Video: Linn-Christin Marthinussen / Sveinung Ystad Vis mer

- Jeg har selvfølgelig drømt om hytta og bilen i det fjerne, men har aldri turt å tenke tanken helt ut. Det er helt, helt fantastisk, jubler Lochert.

I nesten tre måneder har nordlendingen levd under «Farmen»-konseptets premisser på Finnsvika gård utenfor Halden, uten tilgang på moderne hjelpemidler eller kontakt med omverdenen. Kiloene har rent av, og håret er blitt lenger.

Høylytt krangling

Lochert, som i forkant av oppholdet beskrev seg selv som «ei rimelig råsterk dame på 80 kilo», har vært en tydelig skikkelse på «Farmen».

40-åringen skapte store overskrifter midtveis i oppholdet da hun og den ikke mindre beskjedne Lasse Bergseter (49) barket sammen i høylytt munnhoggeri, etter at sistnevnte hadde irritert seg grønn over Lochert.

Nordlendingen har tidligere fortalt til Dagbladet at episoden gikk så hardt inn på henne at hun vurderte å trekke seg fra programmet.

Seinere ble den ferske «Farmen»-vinneren vitne til gnisningene mellom de yngre deltakerne på gården, som oppsto etter at Stine Hartmann (31) brøt opp en allianse på gården.

Selv er Lochert klar på at hun aldri har samarbeidet med noen.

- Nordnorsk krutt

- Jeg har stått i dette hele alene. Jeg har ikke inngått noen allianser, gått hele veien med rak rygg og tatt egne valg. Men det er klart - når vennene du fikk på gården har røket ut i tur og orden, og du står igjen sammen med et knippe mennesker som alle er i samme allianse, så føler du deg sårbar. Men det gikk jo bra!

KNUSTE ALLE: Laila Lochert (40) var uslåelig i årets «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2
KNUSTE ALLE: Laila Lochert (40) var uslåelig i årets «Farmen». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Hvorfor ble det deg?

- Ja, si det. Det handler om litt flaks, men også at jeg er en fighter som har slåss for plassen min. Jeg har vist ekte nordnorsk krutt, og tror nok de andre har skjønt at det bor mye viljestyrke i denne jenta.

Lochert beskriver tv-oppholdet som et eventyr, og gleder seg til å feire med nære og kjære.

- Jeg har kost meg vanvittig mye på «Farmen», men gleder meg til å møte alle menneskene jeg er glad i på utsiden. Men først skal jeg ta meg en dusj!

- Jævlig surt

Lochert benytter anledningen til å skryte at finalemotstanderen, Sophie Therese Lindberg (25).

- Ei skikkelig bra jente som hadde fortjent seieren like mye som meg, sier hun.

GLAD PÅ LAILAS VEGNE: Sophie Therese Lindberg synes det var surt å miste vinnertittelen, men unner konkurrenten seieren. Foto: Alex Iversen / TV 2
GLAD PÅ LAILAS VEGNE: Sophie Therese Lindberg synes det var surt å miste vinnertittelen, men unner konkurrenten seieren. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Overfor Dagbladet erkjenner Lindberg at det var bittert å bli slått på målstreken.

- Det var helt jævlig surt med en gang, men idet de andre deltakerne kom opp på podiet her, sprakk bobla. Nå er det fest, sier hun.

25-åringen beskriver konkurrenten som «et rivjern av en kvinne», og unner henne seieren.

- Om det ikke skulle bli meg, så skulle det bli henne. «Farmen» har vært en veldig, veldig fin opplevelse, og jeg sitter igjen med et hav av gode minner. Nå har jeg en gulrot hjemme som venter på meg, og det er venner og familie, sier hun.

LES OGSÅ: Her mister Ali finaleplassen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer