«Farmen» 2016:

Laila vant «Farmen»

- Jeg har vist ekte nordnorsk krutt. 

STOLT: Endelig kunne Laila Lochert slippe jubelen løs som vinner av «Farmen 2016». - Det så kult at jeg endelig kan fortelle det til alle som har hatt troa på meg. Video: Sveinung Ystad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Midt på et nedgrodd og ellers mørklagt jorde, så langt det er mulig å komme unna sivilisasjon og folk, har årets siste «Farmen»-tvekamp gått mot slutten.

Klokka nærmer seg fire om morgenen når lydnivået fra den flombelyste plattinga brått øker med full styrke. Barneskolelæreren Laila Lochert (40) har akkurat sikret seieren, og får reise hjem med ny hytte og bil.

Gjennomvåt og iskald etter mange timers innspilling i øsende regnvær. Utslitt og nedbrutt etter elleve uker med knallharde levevilkår. De siste dagene har hun knapt sovet.

Men det spiller ingen rolle nå.

Nervepirrende kamp

- Jeg er så vanvittig stolt, og utrolig glad. Jeg tror ikke at jeg helt har skjønt hva som har skjedd. Jeg står utenfor meg selv nå, rett og slett.

Det var lenge jevnt i den avgjørende kunnskapskonkurransen mot 15 år yngre Sophie Therese Lindberg, før sistnevnte bomma på spørsmålet som gjaldt homogenisering av melk.

Dermed fikk motstanderen, som svarte riktig, et etterlengtet forsprang. Det ble avgjørende.

- Jeg har selvfølgelig drømt om hytta og bilen i det fjerne, men har aldri turt å tenke tanken helt ut. Det er helt, helt fantastisk, jubler Lochert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer