KASTET I ARRESTEN: - Jeg var aldri redd, fordi jeg visste jo at vi ikke hadde gjort noe galt, sier Claudia Scott om da hun ble mistenkt for å være innblandet i en mordsak i New York. Foto: Tine Vatn, Seher.no
KASTET I ARRESTEN: - Jeg var aldri redd, fordi jeg visste jo at vi ikke hadde gjort noe galt, sier Claudia Scott om da hun ble mistenkt for å være innblandet i en mordsak i New York. Foto: Tine Vatn, Seher.noVis mer

Lagt i jern i New York

Byturen ble til et mareritt for Claudia Scott.

SEHER.NO: Roots- og country-artisten Claudia Scott (51)  - som i sommer flyttet tilbake til Oslo etter flere år i USA - har opplevd mye på og utenfor scenen siden hun debuterte som artist allerede i 1968.

Men den britiskfødte sangerinnen vil aldri glemme da hun ble dratt inn i en drapssak og kastet i fengsel i New York.

Scott - som mandag deltok på NRKs "Postkort fra livet"-konsert med den første norske teksten hun har skrevet - var i 1990 på vei ut for å feste med gode venner i millionbyen, da de uten forvarsel ble stoppet av politiet.

- Vi var stivpyntet og skulle på et utested da dørvakten stoppet oss. Han mente venninnen min lignet på en luksusprostiutert som var etterlyst for å ha myrdet en rik mann. Før vi visste ordet av det hadde vi håndjern på oss og ble tatt med til arresten, sier Claudia til Seher.no.

Etter at den stivpyntete venninneflokken var blitt satt bak lås og slå, tok det flere timer før politiet innså at de hadde pågrepet feil personer.

Ikke redd
- Folk plystret etter oss på vei inn til cella, men jeg var ikke redd.

- Jeg visste jo at vi ikke hadde gjort noe galt. Men de måtte vekke detektiven som etterforsket saken. Da han til slutt kom kastet han et blikk på oss, og skjønte at ikke noen av oss var den de så etter. Da tilbød de seg å kjøre oss hjem, humrer Claudia.

Episoden ødela ikke hennes kjærlighet for USA.

- Jeg har bodd lenge i USA og har mange venner der borte. Jeg er glad for å være tilbake i Norge nå, men jeg håper å dra tilbake til Nashville i USA for å spille inn en ny plate om ikke så lenge, sier hun til seher.no.

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no!

LES OGSÅ: Er hun virkelig 51 år!