TRYGG FOR FAMILIEN: Andreas Wahl var redd det skulle gå galt under et av sine TV-eksperimenter, og sendte en siste hilsen til sin da gravide samboer, Mari Tvede Lunde. Her er paret på Gullruten i 2013. Foto: Erlend Haukeland/ Se og Hør
TRYGG FOR FAMILIEN: Andreas Wahl var redd det skulle gå galt under et av sine TV-eksperimenter, og sendte en siste hilsen til sin da gravide samboer, Mari Tvede Lunde. Her er paret på Gullruten i 2013. Foto: Erlend Haukeland/ Se og Hør Vis mer

Andreas Wahl fra «Folkeopplysningen»:

- Laget en siste hilsen til min samboer og ufødte sønn

Den populære fysikeren har sluttet med å sette seg selv i fare.

Publisert

Andreas Wahl (35) har gjort eventyrlig karriere med sine vitenskapelige show på TV, nå sist med meget populære «Folkeopplysningen» på NRK.

Men vi husker ham også godt fra serien «Med livet som innsats». Her utsatte Wahl seg selv for diverse fysiske eksperimenter med - nettopp - livet som innsats.

TØFF TYPE: Andreas Wahl setter forskere til veggs, og har satt liv og helse på spill i sine eksperimenter. Dette har gjort ham til en av landets mest populære programledere. Foto: Teddy TV/ NRK
TØFF TYPE: Andreas Wahl setter forskere til veggs, og har satt liv og helse på spill i sine eksperimenter. Dette har gjort ham til en av landets mest populære programledere. Foto: Teddy TV/ NRK Vis mer

- Redd

Han lot seg grille, klatret til toppen av en 40 meter høy glassfasade ved hjelp av støvsugere, testet om det er mulig å fly med helt ordinære heliumballonger, og var menneskelig lynavleder.

- Jeg var pissredd under innspillingen av alle programmene. Og så er jeg redd for å miste de jeg er glad i, det er bekymringen min, har han fortalt til KK.

MISSION IMPOSSIBLE?: Ved hjelp av to sugekopper og to støvsugere skulle Andreas Wahl klatre opp en 40 meter høy glassvegg i en episode av «Med livet som innsats». Foto: NRK
MISSION IMPOSSIBLE?: Ved hjelp av to sugekopper og to støvsugere skulle Andreas Wahl klatre opp en 40 meter høy glassvegg i en episode av «Med livet som innsats». Foto: NRK Vis mer

En «siste hilsen»

I dag har imidlertid småbarnspappaen roet ned på disse svært vågale stuntene.

Som samboer med Mari Tvede Lunde (35) og forelder til en ettåring og en treåring, har han ikke lenger bare seg selv å tenke på.

Og like før gjennomføringen av et fritt fall på Svalbard i desember 2015, bestemte han seg for å gjøre noe som ikke var planlagt.

- Jeg så rett inn i kamera og laget en slags siste hilsen til min samboer og min da ufødte sønn, sier han til Dagbladet Magasinet i dag.

Overfor avisen legger ikke NRK-profilen skjul på at hans nærmeste ikke har vært så begeistret for de halsbrekkende stuntene han har gjennomført i jobbsammenheng.

- Nei, de synes ikke noe særlig om det. Men det er riktigere å si «drev med» enn «driver med». For etter at jeg ble far har jeg ikke utsatt meg for noe liknende.

Foreldreperm på Sri Lanka

Til tross for en til tider noe upopulær jobb, har Andreas Wahl og kjæresten vært sammen i en årrekke. Det var etter videregående skole at de to ble et par.

- Mari kan kritisere ting jeg gjør på jobben. Hun er min førsterådgiver. Jeg liker motstand og synes det er fint å diskutere, sa han til KK i 2016.

Da NRK-profilens førstefødte, sønnen Vetle, kom til verden var pappa Andreas med på fødselen. Under ett år senere dro den lille familien til Sri Lanka i to måneder, på en felles mamma- og pappaperm.

- Vetle spiste det vi spiste, og det gikk bra. Vi er nok litt hippieforeldre. For oss er det ikke så viktig med merkeklær. Eller rene klær. Vetle får lov til å krabbe rundt på gulvet i butikkene. Vi er ikke redde for sånt, sa Andreas Wahl i samme KK-intervju.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Skapte overskrifter

Selv om 35-åringen ikke har gjennomført spektakulære stunt på TV-skjermen i det siste, har han likevel skapt overskrifter i mediene.

Tidligere i høst var det en episode av «Folkeopplysningen» som vekket oppsikt, etter at en rekke profilerte nordmenn trakk seg fra programmet.

Andreas Wahl hadde invitert til en vri på «Fire stjernes middag», der målet var å samle en rekke kjendiser på en noe annerledes middag.

Her skulle nemlig opplæring stå i fokus. De tre inviterte fikk servert lam til hovedrett, men haken var at de måtte slakte dyret selv. Sauen Berit ble slaktet av en av deltakerne, og middagen ble fortært til et glass med vin.

Kort tid etter begynte tvilen å melde seg hos deltakeren som slaktet sauen, og personen ba om å bli klippet ut av programmet. NRK forsøkte seg derfor på nytt, med et nytt lam på tallerkenen.

Det samme skjedde igjen, og deltakerne som trakk seg argumenterte med at de kunne framstå «slemme, dumme eller i beste fall hyklerske». Flere reagerte på kjendis-flukten, og beskrev det hele som flåsete. Andre uttrykte derimot forståelse.

- Vi er overrasket. De skrev i et brev til oss at de var redde for å framstå som «slemme, dumme eller i beste fall hyklerske». Vi forstår jo nå at det er vanskelig å slakte en sau på TV, men synes alle seks kom godt ut. De framsto som reflekterte og fine mennesker, sa programleder Wahl til NRK om episoden.

Det hele endte med at «Folkeopplysningen»-programmet ble sendt med sladdede deltakere.

LES OGSÅ: Her er «Åsted Norge»-profilens private paradis

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer