VAR  REDDE: - Skandinaver var lenge redde for mote, men nå begynner det å ta seg opp, sier Vendela Kirsebom, som sammen med blant andre Signy Fardal slipper en ny "motebibel" til høsten. Foto: TV 3
VAR REDDE: - Skandinaver var lenge redde for mote, men nå begynner det å ta seg opp, sier Vendela Kirsebom, som sammen med blant andre Signy Fardal slipper en ny "motebibel" til høsten. Foto: TV 3Vis mer

Lager norsk "motebibel"

- Alt er tillatt, sier Vendela.

SEHER.NO: Supermodell Vendela Kirsebom (41) og ELLE-redaktør Signe Fardal står bak en ny motebok som skal gi norske kvinner tips om hvordan de bør kle seg.

- Skandinaver var lenge redde for mote, men nå begynner det å ta seg opp, sier Vendela Kirsebom, som sammen med Fardal og stylist Petra Middelthon står bak moteboken "Fashionbible", som kommer ut til høsten.

- Mote er noe som ikke har vært høyt prioritert i Norden, men nå begynner skandinaviske kvinner å se at alt er tillatt og at man kan se ut som man har lyst. Men jeg tror likevel mange vil synes det er morsomt å få tips og råd og kunnskaper om mote, blant annet hva man bør tenke på i klesveien om de er høye eller lave, mener modellen.

Ifølge Dagbladet er det Fardal som har ført boken i pennen, mens Kirsebom står modell for bildene, kledd opp, sminket og stylet av Middelthon.

Boken gis ut av Aschehoug forlag, som også hadde stor suksess med Kirseboms "Beauty Bible", som solgte i over 41.000 eksemplarer.

Signe Fardal mener boken vil være et supplement til alle motebladene man finner i butikkhyllene.

- Bladene konsentrerer seg om det som er her og nå. "Fashionbible" vil kanskje ikke leve i ti år, men den vil ha lengre levetid enn bladene, og den tar også oppstadig aktuelle spørsmål som hvordan man skal kle seg når invitasjonen sier "smoking" eller hvorfor et plagg som trenchcoaten overlever alle sesonger, sier hun til avisen.

Har du et kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: Vendela: - Jeg gråt litt