NYTT SHOW: I november står Brede Bøe på scenen i Moss med en ny forestilling basert på egne diagnoser og erfaringer. Her på scenen under Komiprisen i 2010.  Foto: NTB scanpix
NYTT SHOW: I november står Brede Bøe på scenen i Moss med en ny forestilling basert på egne diagnoser og erfaringer. Her på scenen under Komiprisen i 2010. Foto: NTB scanpixVis mer

Lager humor om sykdommen

Brede Bøe bretter ut privatlivet på scenen i ny forestilling.

SEOGHØR.NO: Komiker og entertainer Brede Bøe (46) har de siste årene stått åpenhjertig frem i media og fortalt om sine private kriser. I 2009 fikk han HIV-diagnose og fant ut at han var bipolar. Han var også svært åpen om sine alkoholproblemer.

Nå vil 46-åringen snu ulykken til noe positivt og lager show om alle krisene. Forestillingen heter «Brede på Verket» og har premiere om to måneder på Verket scene i Moss. 

- Poenget mitt er ikke å latterliggjøre alvor, men å ha moro med det. Jeg tror det er lurt, sier han i et intervju med VG.

- Inntaket var unormalt

Bøe forteller at han etter lange perioder med store arbeidsmengder hadde vanskelig for å slappe av og at alkohol ble en form for selvmedisinering.

- Det gikk jo i perioder. Jeg er ikke sånn som kan drikke hele tiden. Men det var mer enn trivselsmengde. Andre kan bruke andre ting. Inntaket var unormalt, man døyva seg, det ble et alkoholmisbruk - og det gikk hånd i hanske med stresset, forteller Brede til avisen.

Det er historier som dette som skal bli til humor når Brede inntar scenen 28. november.

Åpenhjertig brev

Det var for tre år siden at Brede Bøe først fortalte om sykdommen i et åpent brev til Moss-Avis da han stilte som kandidat for Østfold Høyre.

I 2010 fikk Bøe tildelt Komiprisen for årets beste mannlige artist i klassen «revy og komedie» for sin innsats i forestillingen «Valgets Kval», som han satte opp på Parkteateret i Oslo.

Han har også hatt et nært forhold til skuespillerkollega Hilde Lyrån, og sammen spilte de i TV-programmet «Hilde og Brede-show».

LES OGSÅ: - Jeg spurte mor om jeg kom til å dø

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.