Lager dokumentar om terrorsaken

- Jeg nølte lenge før jeg bestemte meg, sier Vibeke Løkkeberg.

SNAKKET OM DET: Vibeke Løkkeberg og Terje Kristiansen hadde allerede i august snakket om å lage en film om terrorhandlingene. Nå er dokumentarfilmen «Kampen om Norge» på vei. Foto: Anders Myhren / Seoghør.no
SNAKKET OM DET: Vibeke Løkkeberg og Terje Kristiansen hadde allerede i august snakket om å lage en film om terrorhandlingene. Nå er dokumentarfilmen «Kampen om Norge» på vei. Foto: Anders Myhren / Seoghør.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Ifølge VG følger Vibeke Løkkeberg terrorsaken for å lage dokumentarfilmen «Kampen om Norge». Filmen skal ta utgangspunkt i saken.

- Jeg vil ikke diskutere hva filmen skal inneholde ennå. Men det dreier seg om kampen mellom det Norge terroristen forfekter, og det Norge vi vil ha. Å lage denne filmen er for meg en vesentlig politisk aksjon, sier hun til avisen.

Løkkeberg sier at hun nølte før hun bestemte seg for å lage filmen.

- Jeg nølte lenge før jeg bestmte meg for å lage «Kampen om Norge». Men i løpet av perioden med «Gazas tårer» skjønte jeg hvor viktig det var med motkreftene. Det ga meg inspirasjon til å lage en antikrigs-trilogi, som skal avsluttes med filmatiseringen av boken «Allierte» fra 2. verdenskrig.

Da Seoghør.no møtte Løkkeberg under Amanda-utdelingen i Haugesund i august, bekreftet hun at hun vurderte å lage en film om terrorhandlingene.

- Ikke ennå. Men det kan hende, vi har snakket litt om det, men det er for nært, sa hun den gang til Seoghør.no.

Filmskaperen forklarte at man må vente før man eventuelt kan lage en slik film.

- Det har noe med de pårørende å gjøre. Når man lager en film som «Gazas tårer», så er det langt borte, men det kjennes nært. Men dette er nært. For nært.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Vurderer å lage Utøya-film

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer