Vebjørn Selbekk:

Lagde bacon av «Farmen»-grisen

Da Vebjørn Selbekk besøkte «Farmen Kjendis»-gården etter deltakelsen, ble flere av dyrene med ham hjem.

«FARMEN KJENDIS»: Vebjørn Selbekk er for tiden aktuell med årets sesong av «Farmen Kjendis». Foto: Espen Solli/ TV 2
«FARMEN KJENDIS»: Vebjørn Selbekk er for tiden aktuell med årets sesong av «Farmen Kjendis». Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk (52) har blitt et kjent fjes for mange etter at han dukket opp som deltaker i årets «Farmen Kjendis».

Før TV 2-programmet begynte å rulle over skjermen, tok Selbekk med seg kona, barna og moren på årets «Farmen Kjendis»-gård Bøensætre i Aremark.

- Jeg tok jo med familien opp til Bøensætre gård i høst, så de skulle få se gården. Det er jo en fantastisk flott gård og vi har hatt det så fint der. Jeg ville at de skulle få se gården og ha et forhold til den når «Farmen» begynte. Og der havnet vi midt i griseslakt.

KJØPTE HALVE GRISEN: Vebjørn Selbekk havnet midt i griseslakting under et besøk på gården. Da kjøpte han halve grisen. Foto: Privat
KJØPTE HALVE GRISEN: Vebjørn Selbekk havnet midt i griseslakting under et besøk på gården. Da kjøpte han halve grisen. Foto: Privat Vis mer

Grisene som ble slaktet viste seg å være gamle kjenninger av Selbekk. Det var nemlig de to grisene som han og deltaker Sophie Elise Isachsen (27) prøver å fange i første episode.

I løpet av oppholdet ble grisene matet og feitet opp, forteller Selbekk.

BACON: Av grisen har Selbekk blant annet laget bacon. Foto: Privat
BACON: Av grisen har Selbekk blant annet laget bacon. Foto: Privat Vis mer

- Det var jo de som skulle ende sine liv på høsten. Da ba vi om å få kjøpe halve av den ene grisen. Så den ligger i fryseren og har blitt ribbe i julen, bacon, svinestek og alt mulig hos oss.

Fikk omsorg av Sophie Elise

Ifølge Selbekk skal rettene ha smakt «helt utmerket». Det tror han skyldes én spesiell ting.

HADDE DET GODT: Selbekk forteller at grisene på gården hadde det godt, og fikk omsorg av blant annet Sophie Elise Isahsen. Foto: TV 2
HADDE DET GODT: Selbekk forteller at grisene på gården hadde det godt, og fikk omsorg av blant annet Sophie Elise Isahsen. Foto: TV 2 Vis mer

- Den har jo hatt det så godt. En gris som har fått kjærlighet fra Sophie Elise, det er klart at den skulle man jo egentlig betalt ekstra for. Det er klart. Den har hatt det godt, det har jeg bevitnet selv. Den har blitt godsnakket med og strøket på av Sophie.

Men det var ikke bare grisen som fikk bli med familien Selbekk hjem fra Bøensætre gård.

- Vi har kjøpt et av lammene også. Så det ligger også i fryseren. Nå har vi både «Farmen»-gris og «Farmen»-lam, avslører han.

HVIT MÅNED: Adam Ezzari gjorde seg upopulær på «Farmen kjendis» da han valgte å helle ut alkoholen han fikk som storbonde. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

52-åringen forteller at lammet så langt har blitt til greske lammekoteletter. At Dagen-redaktøren har blitt bitt av kokke-basillen, takker han én spesiell «Farmen Kjendis»-deltaker for.

- Jeg har vært veldig dårlig på kjøkkenet. Jeg har ikke hatt noen interesse. Men Heine Totland (51), som har vunnet «Masterchef», tok meg litt under sine vinger og skulle lære meg opp på kjøkkenet. Jeg tror han så på meg som et oppussingsprosjekt. Så han forbarmet seg over meg, lærte meg masse og har egentlig vekket interessen for kjøkken, sier han.

Selbekk sier at han etter «Farmen»-oppholdet har brukt mye tid på kjøkkenet.

Litt vemodig

Selbekk beskriver følelsen av å være tilbake på gården etter deltakelsen som «helt fantastisk».

- Det er jo egentlig en kulturgård, der det er mulig å komme opp og lære om gamle matskikker og også se hvordan man levde før i tiden. Så jeg synes det var kjempefascinerende å være tilbake.

Men besøket var også litt vemodig, innrømmer Selbekk. Gården var nemlig ganske annerledes enn slik den var under «Farmen Kjendis»-innspillingen.

- Mange av de bygningene som var satt opp for «Farmen» var jo tatt ned. For eksempel smia og drivhuset. Mye av det vi har bygd var også tatt ned. Det var litt vemodig å se.

UBEHAGELIG: Kjendisene har ikke vært lenge på «Farmen»-gården før to søte kaniner må slaktes. «Skikkelig ubehagelig» syntes en av deltakerne. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

Også garnbua som Mini Jakobsen (56) og Isak Dreyer (28) bygde under den første uken er borte.

- Det var også gjort om mye i Storbondehuset (komma) som jeg bor i som hjelper denne uken her. Det er helt annerledes.

Til vanlig er nemlig Storbondehuset en skolestue. Det står på gårdens egen nettside.

- Det var veldig merkelig å se, men veldig artig å la resten av familien se og få et innblikk i det som var veldig flotte uker for meg.

- Lever kongen?

Redaktøren forteller at han har god kontakt med flere av «Farmen Kjendis»-deltakerne i dag.

- Du får jo helt unike erfaringer sammen. Det er få i Norge som har vært med på det vi har vært med på. Det er en egen verden, og du vet ingenting av hva som skjer ute i den virkelige verden.

Deltakerne fikk dermed ikke med seg noe av det som skjedde i nyhetsbildet under oppholdet.

«FARMEN KJENDIS»: De første bildene byr på både tårer og dramatikk. Se hele portrettprogrammet på TV 2 i kveld, onsdag, kl. 22.40. Video: TV 2 Vis mer

- De sa jo til oss at om kongen hadde dødd, så er det ikke sikkert vi hadde fått med oss det en gang. Så vi spurte dem faktisk «lever kongen fortsatt?», og da fikk vi beskjed om at han lever og har det bra. Men utover det fikk vi ikke noe informasjon. Da er det den verden du lever i. Da blir man veldig sammensmeltet.

Og det er tidligere håndballspiller Kjersti Grini (50) og komiker og skribent Shabana Rehman (45) som Selbekk har hatt mest kontakt med etter oppholdet på Bøensætre.

- Skal du invitere Kjersti og Shabana på middag med «Farmen»-gris og lam på menyen kanskje?

- Det er de hjertelig velkommen til. Det hadde vært artig med et måltid med «Farmen»-kost. Men Shabana spiser ikke kjøtt, så det må bli noe urter og greier fra kjøkkenhagen. Jeg skal nok klare å få til noe med det også.

LES OGSÅ: Overrasket på rød løper

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer