GLEMT: Kristoffer Schau dekket terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett for Morgenbladet i fjor vår. Han mener at for lite har endret seg etter 22. juli-rettssaken.  Foto: NTB scanpix
GLEMT: Kristoffer Schau dekket terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett for Morgenbladet i fjor vår. Han mener at for lite har endret seg etter 22. juli-rettssaken. Foto: NTB scanpixVis mer

- Lærte ingenting av 22. juli-rettssaken

Kristoffer Schau mener at avisene har glemt terrorsaken.

SEOGHØR.NO: Forfatter, musiker og komiker Kristoffer Scahu (44), aktuell med albumet «Critical Care» med bandet The Terrifieds, dekket i fjor vår 22. juli-rettssaken for Morgenbladet.  

Kommentarene hans fra rettssalen i Oslo Tinghus var preget av ærlighet, sinne og håp, og vakte oppmerksomhet i sosiale medier. Men på spørsmål om hva han lærte av rettssaken, har ikke Schau noe håpefullt svar.

- Ingenting. Absolutt ingenting. Det var bare en forferdelig affære. Eller... Jeg lærte noen fine ting om ungdommelig kraft. Det kan jeg ta ut av det. Men jeg kom ikke opp med noen motgift av noe slag, som jeg hadde håpet på. Det var bare noe forbanna drit, sier han til Dagbladet Magasinet.

The Terrifieds-frontfiguren mener at Anders Behring Breiviks grusomme handlinger og den påfølgende rettssaken har gått overraskende fort i den offentlige glemmeboken. 

- I ettertid er det forbausende hvor lite som har skjedd. Også i forhold til hva Breivik hadde håpet. Verden går videre, vettu.

- Det er ikke to år siden engang og man tenkte at det aldri skulle gå en dag uten at det sto om ham i avisene, men det første jeg så på forsidene i dag var et par som pulte i Mexico. Det er glemt, påpeker Schau i intervjuet.

Kristoffer Scahu og resten av The Terrifieds har releasekonsert sammen med bandet The Yum Yums på John Dee i Oslo fredag 3. mai.


 
LES OGSÅ: - Du kan ikke unngå å bli redd