VONDE MINNER: Lady Gaga opplevde marerittet som tenåring. Her under British Fashion Awards i London sist måned. Foto: NTB Scanpix
VONDE MINNER: Lady Gaga opplevde marerittet som tenåring. Her under British Fashion Awards i London sist måned. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lady Gaga holdt voldtekten skjult i syv år

- Jeg trodde det var min egen feil.

Publisert

SEOGHØR.NO: For ett år siden avslørte Lady Gaga (29) at hun hadde blitt voldtatt som 19-åring av en 20 år eldre mann.

Popstjernen trøstet seg i etterkant med alkohol for å «glemme» overgrepet.

- Jeg gikk gjennom noen forferdelige ting. Jeg klarer å le av det i dag fordi jeg i flere år har fått terapi for å leges. Musikken min har vært fantastisk for meg, men på et punkt var jeg bare et skall av meg selv, fortalte hun den gang.

Nå åpner den «Golden Globe»-nominerte stjernen seg ytterligere om den traumatiske hendelsen - i håp om å kunne hjelpe andre som har vært i samme situasjon.

- Jeg holdt det for meg selv i syv år. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle akseptere det, og jeg visste ikke hvordan jeg kunne la være å klandre meg selv for det som skjedde. Det forandret livet mitt og meg selv som person totalt, fortalte hun til et panel kvinner i New York torsdag, ifølge E!News.com.

Saken fortsetter under bildet.

I UNDERTØYET: Lady Gaga er kjent for sine dristige sceneantrekk, og trodde lenge hun selv var skyld i voldtekten på gunn av måten hun kler seg. Her i London i 2013.  Foto: NTB Scanpix
I UNDERTØYET: Lady Gaga er kjent for sine dristige sceneantrekk, og trodde lenge hun selv var skyld i voldtekten på gunn av måten hun kler seg. Her i London i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vil inspirere andre til å stå frem

Misbruket, som skjedde for ti år siden, påvirket henne ikke bare psykisk, men også fysisk.

- Det forandret kroppen min. Når man gjenoppleve det hele år etter år kan det utløse mønstre i kroppen av fysiske plager. Mange mennesker lider ikke bare mentalt og følelsesmessig, men også fysisk, sa hun videre.

Det at hun i tillegg var i en bransje som ofte seksualiserer kvinner og fokuserer på utseende, gjorde at hun klandret seg selv for overgrepet.

- Jeg trodde det var min egen feil på grunn av måten jeg kler meg på og provoserer som person.

Saken fortsetter under bildet.

SNART MANN OG KONE: Taylor og Gaga traff hverandre for under innspillingen av musikkvideoen hennes «You and I» sommeren 2011. Kort tid etter ble de kjærester. Foto: Xposure
SNART MANN OG KONE: Taylor og Gaga traff hverandre for under innspillingen av musikkvideoen hennes «You and I» sommeren 2011. Kort tid etter ble de kjærester. Foto: Xposure Vis mer

Men etter å ha fortalt sin historie har hun blitt sterkere og fått løftet bort mange kilo fra skuldrene sine. Derfor ønsker hun å inspirere fans og andre mennesker som lider i stillhet.

- Jeg er her i dag, fordi når jeg ser utover alle disse vakre unge fjesene som jeg får synge og danse for, så ser jeg en rekke mennesker som har hemmeligheter som holder på å ta livet av dem.

- Vi vil ikke at dere skal holde all smerten inni dere selv og la det råtne som et eple på benken. Kvitt dere med all søpla. La oss gjøre det sammen, oppfordret Gaga, ifølge nettstedet.

Siden 2011 har sangfuglen vært sammen med «Zero Dark Thirty»-skuespilleren Taylor Kinney (34).

Paret er i full gang med å planlegge bryllup etter at han fridde til henne på Valentines Day i år.

LES OGSÅ: Norske Kamilla fikk personlig gave av Lady Gaga

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer