Lader opp til «Beat for Beat» i Afrika

Atle Pettersen hjalp innbyggerne i Tanzania med å få et nytt syn på livet. Se video!

STILLER OPP FOR VELDEDIGHETSPROSJEKT: Atle Pettersen leder optikerkjeden Specsavers kampanje for å samle inn briller til innbyggerne i Tanzania. Foto: Specsavers
STILLER OPP FOR VELDEDIGHETSPROSJEKT: Atle Pettersen leder optikerkjeden Specsavers kampanje for å samle inn briller til innbyggerne i Tanzania. Foto: Specsavers Vis mer

SEOGHØR.NO: Artisten Atle Pettersen (26) debuterer 18. mars som ny programleder i det populære NRK-programmet «Beat for Beat».

Deler av oppladningen har sangeren tilbragt i Tanzania, hvor han har hjulpet til i en veldedighetsaksjon for å skaffe briller til folk med synsproblemer i det afrikanske landet.

Nølte ikke

Brillene stammer fra nordmenn som har donert sine brukte briller til det gode formålet. Optikerkjeden Specsavers står bak innsamlingen.

- Da Specsavers ringte og spurte om jeg kunne tenke meg å være ambassadør for prosjektet, tenkte jeg ikke lenge før jeg sa ja.

- Godt syn skal ikke være et gode forbeholdt oss her hjemme. Det gleder meg at jeg og resten av teamet fra Specsavers kan bidra til bedret øyehelse for flere barn og voksne i Tanzania, sier Atle.

Se Specsavers egen video fra Atles opphold her:

Flere tusen par briller skal deles ut i løpet av oppholdet. I får mange innbyggere i hovedstaden Dar es Salaam også tilbud om synsundersøkelse.

Men det er ikke bare den nye TV-jobben og veldedighetsprosjektet i Tanzania som får Atle til å smile om dagen.

Lykkelig forelsket

FORELSKET: Atle Pettersen er samboer med TV 2-journalisten Cathrine Eide. Foto: Se og Hør
FORELSKET: Atle Pettersen er samboer med TV 2-journalisten Cathrine Eide. Foto: Se og Hør Vis mer

26-åringen er også lykkelig forelsket i sin kjæreste, Cathrine Eide.

I et intervju med VG har Atle sagt at han gir Catrine stor del av æren for at han har gjort de riktige valgene i sin ferske TV-karriere.

- Hun er flink til å få meg til å reflektere over de valgene jeg tar i karreren min. Jeg får masse tilbud hele tiden. «Hvorfor gjør du dette? I går sa du at du egentlig ikke ville gjøre det», sier hun for eksempel.

- Hun hjelper meg så jeg holder meg i skinnet. Hun har jobbet flere år med underholdning, så hun vet hvordan det kan være.

Da paret kom sammen på premieren til programmet «Typen til» i 2014, nølte han heller ikke med å rose kjæresten til Seoghør.no:

- Hun er helt fantastisk!, sa den stolte artisten.

Vant pris

I november kunne Atle også glede seg over å bli kåret til «årets best kledde mann» på Se og Hørs kjendisgalla.

– Min første tanke var «Det kan ikke stemme». Jeg begynte jo å le litt og tenkte «Så fin er jeg ikke i tøyet». Men tydeligvis … Det er første gangen jeg får en sånn pris, så jeg synes det er veldig gøy.

- Jeg er veldig opptatt av å prøve å se kul ut når jeg kler meg, så det er hyggelig å bli belønnet for strevet. Men jeg synes det var råkult, rett og slett, sa Atle til Se og Hør etter at tildelingen ble kjent.

Se intervju med Atle på Se og Hørs kjendisgalla her:

LES OGSÅ: Atle Pettersen tar over som «Beat for Beat»-programleder