«Mesternes mester»:

La seg flat etter dette

Proffdanseren måtte si unnskyld etter å ha slått ut Ida Njåtun av «Mesternes mester».

NERVEPIRRENDE: Det er klart for en ny nattest i «Mesternes Mester». Og denne gangen er det Nadya Khamitskaya Andersen og Ida Njåtun som møter hverandre til en nervepirrende duell. Video: NRK/Steffen Pettersen Vis mer
Publisert

Alle gode ting ble dessverre ikke tre for tidligere skøyteløper Ida Njåtun (30). I sin tredje nattest på rad i «Mesternes mester» måtte hun nemlig se seg slått av tidligere proffdanser Nadya Khamitskaya Andersen (39).

Duoen konkurrerte mot hverandre i reaksjon, hvor det er om å gjøre å fange lysrørene som faller først. Best av tre går videre, noe som betød at Njåtun måtte ta farvel med de andre deltakerne.

- Nattesten var interessant, minnes hun når Se og Hør møter henne under innspillingen.

- Nadya og jeg har kommet veldig nær vil jeg si, så det er litt det at man så gjerne vil videre selv, samtidig som man unner den andre å lykkes. Det ble en kul nattest synes jeg.

Njåtun forteller at selv om det naturligvis var trykket stemning, var humøret likevel på topp.

- Jeg kjente på det at begge var med på en lek mer enn det at man er tynget av alvoret, forklarer hun.

INTENS DUELL: Ida og Nadya møttes i fredagens nattest. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
INTENS DUELL: Ida og Nadya møttes i fredagens nattest. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

Sa unnskyld

I fredagens episode fikk man se hvordan proffdanseren begynte å le etter å ha fanget det første lysrøret. Det var imidlertid en detalj i etterkant TV-seerne ikke fikk se.

- Jeg tenkte ikke noe over det. Jeg så bare at hun hadde det dritfett. Men så kom hun bort etterpå og bare «sorry, det var ikke meningen». Det kunne kanskje se litt rart ut når hun vant og så brøt hun ut i den latteren, sier skøytestjernen.

VISER FREM: Bli med inn i det eksklusive «Mesternes mester»-huset. Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Upassende

30-åringen forklarer videre at latteren er noe som har sittet løst hos motstanderen gjennom hele «Mesternes mester»-deltakelsen, og at hun derfor ikke syntes det var noe rart.

- Man merker at det var fokus på leken og at det er sykt morsomt egentlig, at vi står der og livet står og faller på hvem som reagerer først. Det ble en fin avslutning selv om jeg selvfølgelig skulle vært med videre.

BRØT UT I LATTER: Nadya var svært lattermild etter å ha fanget første lysrør. I etterkant beklaget hun. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
BRØT UT I LATTER: Nadya var svært lattermild etter å ha fanget første lysrør. I etterkant beklaget hun. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

Nadya forteller til Se og Hør at nattesten var intens og at der og da var det så viktig å fange lysrøret som falt.

- Da jeg sto der med det første røret klarte jeg ikke slutte å le. Det var så absurd at to voksne mennesker slåss om et lysrør. Det føltes ekstremt upassende å le, men hele den seriøse settingen og alvoret gjorde at jeg ikke klarte å holde latteren tilbake, forteller hun.

Njåtun beskriver videre NRK-deltakelsen som en opplevelse for livet.

- Det har vært en helt fantastisk reise. På bare noen uker har jeg kommet så nære folk som jeg ikke kjente fra før av og som jeg har hatt kjempegode samtaler med. Det har vært masse humor og en opplevelse for livet.

UTE: Det var tidligere skøyteløper Ida Njåtun som måtte forlate konkurransen. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
UTE: Det var tidligere skøyteløper Ida Njåtun som måtte forlate konkurransen. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

- Fikk ikke pause

Den tidligere skøyteproffen var den siste av årets deltakere som la karrieren på hylla. På spørsmål om forberedelsene til programmet, svarer hun:

- Det er vel jeg som la opp sist av alle, så sånn sett går det nok heller på det at jeg ikke har fått en ordentlig pause.

- Men jeg kjente på det og var klar over at det ville være helt andre øvelser enn jeg er vant til. Jeg er bedre på mer utholdenhet, sykkeltrening og skøyter. Armstyrken og arbeidet hvor du bruker hele kroppen visste jeg ville bli en utfordring. Det kjente jeg på under opptreningen før jeg reiste hit, fortsetter hun.

På alle øvelsene har Njåtun gjort så godt hun bare klarer. Hun påpeker dog at det ofte er marginer som spiller inn på om man kommer i nattest eller ei.

BLOD: Her går det galt for danseren Nadya Khamitskaya Andersen i «Mesternes Mester». Video: NRK/Steffen Pettersen Vis mer

Skuffa

Samtidig er det én øvelse hun er skuffa over seg selv på.

- Det var en balanseøvelse hvor vi skulle stå på en planke over vann. Jeg vil si jeg egentlig har god balanse, men klarte ikke finne den indre roen der og var i ubalanse hele veien ut på planken. Jeg klarte ikke stå stille der.

Dette kjente hun på i etterkant, og mener selv hun burde vært bedre. Ellers er hun fornøyd med egen innsats - og ikke minst deltakelsen.

- Det er alltid spennende når man ikke kjenner de man skal tilbringe hele døgnet med, men vi (deltakerne red.anm.) har klikket bra fra start og det var en fantastisk gjeng. Da jeg reiste fra nattesten kjente jeg at jeg hadde så lyst til å tilbringe mer tid med dem. Nesten mer det enn konkurranseaspektet. Jeg har trivdes veldig bra, forteller hun.

LES OGSÅ: Dette fikk du ikke se på TV

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer