Espen PA Lervaag fra «Kompani Lauritzen»:

- Lå rett og slett i grøfta

«Kompani Lauritzen»-deltakeren var ti måneder på rehab, men kom seg omsider opp fra grøfta. - Jeg ble depressiv, sier han.

TUNG TID: Espen PA Lervaag brukte alkohol som medisin, og kjørte seg selv i grøfta, som han selv kaller det. Foto: Morten Eik / Se og Hør
TUNG TID: Espen PA Lervaag brukte alkohol som medisin, og kjørte seg selv i grøfta, som han selv kaller det. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Komiker, manusforfatter, TV-personlighet og Instagram-profil Espen Petrus Andersen Lervaag (44) er i disse dager å se i «Kompani Lauritzen» på TV 2. Til vanlig er han en mester i å få folk til å le, men 44-åringen har ikke alltid vært en mann som smiler fra øre til øre.

Som ung var fotball det viktigste i Lervaags liv. Han spilte for Mjøndalen og satset hardt på en stor karriere på banen, men en skade sørget for at han måtte gi opp drømmen.

Fra da av gikk det bare nedover - sakte, men sikkert.

- Jeg hadde lagt alle eggene i én kurv, nemlig fotballen. Det var ikke snakk om at jeg skulle bli noe annet enn det, og da jeg måtte gi meg ble jeg ganske rotløs - jeg hadde ingen mål og mening. Jeg ble depressiv og på den tiden visste man ikke engang hva det ville si å være depressiv, forteller han til Se og Hør i dag.

- Skakkjørt økonomi

«Redningen» for Lervaag ble alkohol, det ble en slags medisin for ham. Med alkoholinntaket ble bare større og mer omfattende, og til slutt ble det et stort problem.

Litt senere, i 2002, gikk komikerens mor bort i kreft, og det gjorde situasjonen enda verre for ham. Så langt gikk det, at han også drakk på jobb.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.