FERME DAMER: Gørild Mauseth spiller en av badenymfene i kortfilmen «Vannliljer i blomst» av Emil Stang Lund. Foto: Parabel Film as
FERME DAMER: Gørild Mauseth spiller en av badenymfene i kortfilmen «Vannliljer i blomst» av Emil Stang Lund. Foto: Parabel Film asVis mer

La på seg 15 kilo for kortfilm-rolle

Gørild Mauseth måtte spise seg opp i vekt.

SEHER.NO:  Det er ikke bare i Hollywood at skuespillere driver med «method-acting» og raser opp og ned i vekt for filmroller.

I likhet med superstjerner som Renee Zellweger (Bridget Jones) og Charlize Therson (Monster) valgte nemlig norske Gørild Mauseth (38) å legge på seg hele 15 kilo i forbindelse med en rolle i kortfilmen «Vannliljer i blomst», skriver VG.
 
38-åringen fikk opprinnelig beskjed om at hun var for tynn for rollen i Emil Stang Lunds 15 minutter lange film, som handler om et lag tykke synkronsvømmere.

Men skuespillerinnen var så ivrig etter å være med på prosjektet, at hun helt frivillig bestemte seg for å spise seg opp i vekt. 

- Det var bare å sette i gang. Noen kilo fikk jeg gratis fordi innspillingen startet i slutten av ammeperioden. Men ellers var det bare å legge inn på med mat som økte kroppsvekten, sier Mauseth til VG. 
 
Dette er imidlertid ikke første gang den norske skuespillerinnen har endret vekten for en filmrolle.

Da hun spilte inn «Brent av frost» i 1996 måtte 38-åringen gå ned 11 kilo, og det under selve innspillingen.

- Da vi spilte inn «Brent av frost» måtte jeg gå ned 11 kilo. Det var ganske hardt, fordi det måtte skje under selve innspillingen. Jeg måtte gradvis bli eldre og tynnere. Da måtte jeg nøye følge det som ble kalt Rikshospitalets diett. Denne gangen har det vært lettere. Jeg har hatt lengre tid på meg til å kvitte meg med de 15 kiloene jeg la på meg. Jeg er snart i mål, og har greid det ved rett og slett ikke å spise de tingene jeg la inn på før innspillingen, forteller hun.

«Vannliljer i blomst» vises for første gang torsdag, under Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Legger sex-konflikten med NRK bak seg