Mari Eide:

La opp på direkten

Den tidligere landslagsløperen legger opp. Det avslørte hun på direkten i NRKs VM-studio

LEGGER OPP: Mari Eide avslørte på direkten at hun legger opp. Denne uken ble det også kjent at hun venter barn. Foto: NTB
LEGGER OPP: Mari Eide avslørte på direkten at hun legger opp. Denne uken ble det også kjent at hun venter barn. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bronsevinneren fra sprinten i VM i Seefeld i 2019 legger skiene på hylla. Det avslørte hun på direkten i NRKs VM-studio i forkant av torsdagens sprint.

- Nå har jeg bestemt meg. Nå er jeg helt ferdig, sier Eide på direkten.

Eide debuterte i verdenscupen i Holmenkollen i 2010, og i desember 2011 vant hun lagsprint i verdenscupen sammen med Maiken Caspersen Falla.

Venter barn

Hennes beste resultat individuelt i verdenscupen er en sjetteplass.

Eide har også NM-bronse på 10 km klassisk fra Tromsø 2010.

31-åringen er samboer med den tidligere landslagsløperen Anders Gløersen. Sammen venter de nå en datter.

- Jeg og Anders skal ha en liten jente til sommeren, sier hun til NRK.

TÅREVÅT JOHAUG: I et intervju i programmet Lindmo på NRK, forteller Therese Johaug om tapet av sin venninne Ida Eide. Video: NRK Vis mer

Før årets sesong var Eide usikker på hvilke forventninger hun hadde til sesongen.

- Jeg har ikke så veldig mye forventninger, jeg skal først og fremst gjøre ferdig eksamen nå. Så får vi se etter jul hva jeg gjør. Kanskje det blir det siste skirennet mitt i dag, jeg vet ikke, sa Eide til Dagbladet på Beitostølen i november.

Mistet søsteren

I 2018 mistet Eide sin storesøster Ida Eide. Eide falt om under et mosjonsløp med hjertestans. Dagen etter døde hun.

Eide var nær venn med mange av løperne på langrennslandslaget, men først og fremst var hun landslagsløper Mari Eides søster.

Dødsfallet preget det norske ski-miljøet. Eide var også en av Therese Johaugs nærmeste venninner, og var en av hennes viktigste støttespillere i perioden Johaug var utestengt og en av personene som 32-åringen fra Dalsbygda lente seg på i den tøffe tiden.

- Jeg har prøvd å gjøre det beste ut ifra forutsetningene som har rammet meg. Det har skjedd mye andre ting som har vært tøft. Derfor er det viktig at jeg ikke tror at jeg er et overmenneske. Jeg er ikke et overmenneske. Derfor har jeg måtte redusere treningen, stå over noen økter og ta vare på meg selv, sa Therese Johaug til Dagbladet i slutten av september 2018.

LES OGSÅ: Nå skal de jobbe sammen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer