HYLLET: I 2006 fikk Buss sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame, og ble hyllet av superstjerner som tidligere LA Lakers-cheerleader Paula Abdul, LA Lakers-spiller Magic Johnson og rapper Snoop Dogg. Foto: Reuters
HYLLET: I 2006 fikk Buss sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame, og ble hyllet av superstjerner som tidligere LA Lakers-cheerleader Paula Abdul, LA Lakers-spiller Magic Johnson og rapper Snoop Dogg. Foto: ReutersVis mer

LA Lakers-eier døde av kreft

Milliardæren holdt sykdommen skjult.

SEOGHØR.NO: LA Lakers-eier Jerry Buss døde på et sykeshus i Los Angeles mandag formiddag, skriver nettstedet TMZ. Akutt nyresvikt skal ha vært dødsårsaken til den kreftrammede 80-åringen.

Buss skal ha ligget på sykehuset de siste månedene, men det er ikke før nå at kreftsykdommen skal ha blitt kjent for offentligheten skriver nettstedet videre.

80-åringen utdannet seg til å bli kjemiker, men gikk etter hvert over til den noe mer lukrative eiendomsmegler-bransjen, som i 1979 gjorde han i stand til å kunne kjøpe basketball-laget LA Lakers, ishockey-laget LA Kings og stadion The Forum til den svimlende sum av 375 millioner norske kroner.

Siden har han bidratt til å øke sportsinteressen i USA, samt oppfostre noen av de dyktigste basketball-stjernene i landet - blant dem Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, James Worthy, Shaquille O'Neal og Kobe Bryant.

I 2008 fortalte han til LA Times, ifølge NBA.COM, at det haar vært viktig for ham at lagene bidrar til samhold i nærmiljøet:

- En av de første tingene jeg prøvde å gjøre da jeg kjøpte lagene var å få dem til å bli en del av Los Angeles' identitet, slik som Motown er i Detroit. Jeg prøvde hele tiden å holde den identiteten i live, for jeg er en ekte «Angeleno». Jeg ønsker at vi skal være en del av nærmiljøet.

I 2006 fikk han sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame, og ble hyllet av superstjerner som tidligere LA Lakers-cheerleader Paula Abdul (50) og rapper Snoop Dogg (41).

Buss etterlater seg seks barn - hvorav flere har fulgt i sin fars fotspor og befinner seg i LA Lakers-styret.

LES OGSÅ: Country-stjernen Mindy McCready funnet død i sitt eget hjem