Glamour Women of the Year:

- Lå gråtende på gulvet i en pytt

Amber Heard strålte etter åpenheten.

ÆRLIG: Skuespiller Amber Heard har hatt det vanskelig, og fortalte nylig i et intervju om sin erfaring med posttraumatisk stressyndrom. I natt var hun blant mange sterke kvinner på en prisutdeling i New York. Foto: NTB scanpix
ÆRLIG: Skuespiller Amber Heard har hatt det vanskelig, og fortalte nylig i et intervju om sin erfaring med posttraumatisk stressyndrom. I natt var hun blant mange sterke kvinner på en prisutdeling i New York. Foto: NTB scanpix Vis mer

Høsten er som oftest startskuddet for prisutdelingssesongen i Hollywood så vel som hjemme i Norge. Amerikanerne har derimot tjuvstartet litt, og har arrangert en rekke glamorøse utdelinger allerede.

I natt var det blant annet duket for magasinet Glamours årlige Women of the Year-utdeling i New York, der alt som kunne krype og gå av stjerner hadde møtt opp og glitret på den røde løperen.

SNAKKER UT I NY VIDEO: Amber Heard, skuespiller og modell, snakker nå i en ny video om partnervold. Stjerna skilte seg fra Johnny Depp tidligere i år, etter blant annet å ha anklaget ham for vold. Video: GirlGaze Vis mer

Flere av kvinnene som deltok på arrangementet er for tiden brennaktuelle, deriblant skuespiller Amber Heard (32). Hun er som kjent ekskona til Johnny Depp (55), men paret valgte å gå hver sin vei etter flere anklager om vold og mishandling.

Strålte etter åpenheten

I et intervju med Sunday Times uttalte hun forrige uke at hun for tiden har store problemer med posttraumatisk stressyndrom, etter å ha sett høringen mot den amerikanske dommeren Brett Kavanaugh. Han ble anklaget for å ha forgrepet seg på Christine Blasey Ford, og høringen var vanskelig å overvære for Heard.

Hun har nemlig selv sine egne erfaringer med overgrep, og det å se høringen sørget for at gamle minner strømmet på.

Artikkelen fortsetter under bildene.

VELGER ÅPENHET: Amber Heard var denne helgen svært åpen om sin erfaring med posttraumatisk stressyndrom i et intervju. I natt strålte hun på Glamours Woman of the Year-utdeling, som i år hyllet sterke kvinner fra hele verden. Foto: NTB scanpix
VELGER ÅPENHET: Amber Heard var denne helgen svært åpen om sin erfaring med posttraumatisk stressyndrom i et intervju. I natt strålte hun på Glamours Woman of the Year-utdeling, som i år hyllet sterke kvinner fra hele verden. Foto: NTB scanpix Vis mer
AMBER HEARD: Hollywood-stjernen strålte på den røde løperen under Glamour Women of the Year Awards. Foto: NTB scanpix
AMBER HEARD: Hollywood-stjernen strålte på den røde løperen under Glamour Women of the Year Awards. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Jeg gjemmer meg ikke under bordet når jeg hører et smell, selv om det skjer med enkelte som lider av PTSD. Traumene sniker seg opp på meg på merkelige måter, og plutselig ligger du gråtende på gulvet i en pytt, mens du ser dette skje på Fox eller CNN … Du lurer på hvorfor du bryr deg så mye. Det er ikke din rettssak, sant? Men det er det jo. Det er det, uttalte hun til avisen, ifølge Independent.

- Alle kvinne jeg kjenner fikk en reaksjon etter å ha sett den høringen. Jeg vet ikke om en eneste kvinne som ikke fikk hjertet sitt knust av den høringen. Vi er alle Ford. Og vi alle vet det, sa hun.

Tross den vanskelige siste perioden, strålte hun på den røde løperen natt til tirsdag norsk tid. I en kremfarget kjole, inspirert av 1920-tallet, kastet hun glans over utdelingen. Glamour har alltid vært flinke til å samle sterke kvinner på den røde løperen.

I år hadde de blant annet invitert en rekke utenlandske journalister og aktivister, som side om side med stjernene viste et bredt mangfold og et tett samhold.

Artikkelen fortsetter etter bildene fra rød løper:

PALJETTER: Skuespiller Elizabeth Debicki dukket opp i denne kombinasjonen av fløyel og paljetter. Foto: NTB scanpix
PALJETTER: Skuespiller Elizabeth Debicki dukket opp i denne kombinasjonen av fløyel og paljetter. Foto: NTB scanpix Vis mer
LEKENT: Sanger og skuespiller Janelle Monae er kjent for sin lenke stil, der hun ofte blander feminine og maskuline uttrykk. Foto: NTB scanpix
LEKENT: Sanger og skuespiller Janelle Monae er kjent for sin lenke stil, der hun ofte blander feminine og maskuline uttrykk. Foto: NTB scanpix Vis mer
STERKT: Supermodell Ashley Graham kom sammen med aktivisten Manal Al Sharif. Sistnevnte ble tildelt pris for årets frihetsforkjemper under utdelingen. Foto: NTB scanpix
STERKT: Supermodell Ashley Graham kom sammen med aktivisten Manal Al Sharif. Sistnevnte ble tildelt pris for årets frihetsforkjemper under utdelingen. Foto: NTB scanpix Vis mer
NYGIFT: Supermodell Karlie Kloss giftet seg nylig med Joshua Kushner, som er broren til Ivanka Trumps ektemann Jared Kushner. I natt strålte hun på løperen i New York. Foto: NTB scanpix
NYGIFT: Supermodell Karlie Kloss giftet seg nylig med Joshua Kushner, som er broren til Ivanka Trumps ektemann Jared Kushner. I natt strålte hun på løperen i New York. Foto: NTB scanpix Vis mer
PEN DUO: Chrissy Teigen og John Legend var begge til stede i New York i natt. Foto: NTB scanpix
PEN DUO: Chrissy Teigen og John Legend var begge til stede i New York i natt. Foto: NTB scanpix Vis mer
BRODERT: Skuespiller Claire Danes dukket opp i denne kreasjonen på løperen. Foto: NTB scanpix
BRODERT: Skuespiller Claire Danes dukket opp i denne kreasjonen på løperen. Foto: NTB scanpix Vis mer
BUET: Supermodell Anja Rubik dukket opp i denne velformede kreasjonen. Foto: NTB scanpix
BUET: Supermodell Anja Rubik dukket opp i denne velformede kreasjonen. Foto: NTB scanpix Vis mer
BUSINESS AND PLEASURE: Skuespiller Viola Davis ankom løperen i dette settet. Foto: NTB scanpix
BUSINESS AND PLEASURE: Skuespiller Viola Davis ankom løperen i dette settet. Foto: NTB scanpix Vis mer
STRÅLTE: Skuespiller Lili Reinhart gikk for svart silke i natt. Foto: NTB scanpix
STRÅLTE: Skuespiller Lili Reinhart gikk for svart silke i natt. Foto: NTB scanpix Vis mer
OPPSIKT: Kveldens mest prangende antrekk var det modell Coco Rocha som sto for. Foto: NTB scanpix
OPPSIKT: Kveldens mest prangende antrekk var det modell Coco Rocha som sto for. Foto: NTB scanpix Vis mer
TØFT: Hillary Clinton dukket opp under utdelingen, som årlig hyller sterke kvinner. Foto: NTB scanpix
TØFT: Hillary Clinton dukket opp under utdelingen, som årlig hyller sterke kvinner. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nekter å begrave stridsøksen

Det er på langt nær første gang Amber Heard omtales på grunn av negative hendelser i livet sitt. Ekteskapet mellom henne og Johnny Depp (55) ble på langt nær like omtalt som den bitre skilsmisseprosessen.

Forholdet fikk som nevnt en heller stygg avslutning, da Depp ble anklaget for flere tilfeller av partnervold.

Bare dager etter at bruddet ble kjent i 2016, anklaget 32-åringen eksmannen for vold, noe som førte til at hun fikk innvilget midlertidig besøksforbud. Amber hevdet at Johnny hadde mishandlet henne både fysisk og verbalt gjennom deres tre år lange forhold.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

Mens Amber til stadighet snakket om det voldelige forholdet, holdt 55-åringen nærmest tyst om anklagene, før han i juni ga et stort intervju til Rolling Stone.

Den gang snakket han for det meste om skilsmissen og hans psykiske tilstand i etterkant - mens han i oktober, i et intervju med GQ Magazine, snakket om anklagene ekskona kom med.

Han ønsket med intervjuet å få frem sin side av saken, ifølge E! News.

BLÅVEIS: Amber hevdet eksmannen slo henne, og dukket opp i rettssalen med blåveis. Foto: NTB Scanpix
BLÅVEIS: Amber hevdet eksmannen slo henne, og dukket opp i rettssalen med blåveis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun var på en fest dagen etter. Øyet hennes var ikke lukket. Hun hadde håret over øyet, men man kunne se at det ikke var lukket. Jeg sto syv meter unna henne, så hvordan kan jeg ha slått henne? Noe som forresten er det siste jeg ville gjort, sa han om det angivelige angrepet på ekskona før bruddet.

- Jeg ser kanskje dum ut, men så dum er jeg ikke, la han til.

Skuespilleren hevdet også at politiet ikke kunne finne noen tegn til fysisk vold på Ambers kropp, og at hun takket nei til å bli sjekket av helsepersonell.

- Jeg ønsker sannheten

Grunnen til at han aldri tidligere hadde kommentert anklagene offentlig, hevder han er at han følte det ikke var verdt det. Samtidig angrer han på måten det påvirket barna John Christopher (16) og Lily-Rose (19).

- Hvordan kan noen komme med slike usanne påstander? Jeg er sikker på at det ikke var lett for sønnen min å dra på skolen og høre de andre barna si at faren hans banker opp kvinner.

Johnny hevder alt var oppspinn fra Ambers side, og fastslår at han aldri vil slutte å kjempe mot omdømmebristen han har fått.

I etterkant av Depps intervju med GQ, har advokaten til Heard kommet med en skriftlig uttalelse til Fox News:

«Det er opprørende at GQ aldri har snakket med noen av de flere vitnene til Mr. Depps fysiske overgrep av Ms. Heard før de publiserte sin artikkel. Hvis GQ hadde gjort en grunnleggende etterforskning, ville de fort ha innsett at hans uttalelser er helt usanne. Mr. Depp har ignorert partenes konfidensialitetsavtale og har likevel nektet å tillate Ms. Heard å svare på sine anklagelser, til tross for gjentatte forespørsler», het det i uttalelsen.

Videre står det at det har vært svært vanskleig for Amber Heard å legge denne tøffe tiden bak seg, og at det derfor er «en skam» at Johnny Depp fortsetter den psykiske mishandlingen av ekskona via sine uttalelser.

Til tross for at Amber trakk voldsanklagene og partene inngikk et forlik, er det flere som fremdeles tror han slo henne den gangen i 2016.

LES OGSÅ: Avslører ny flamme