Angelina Jolie:

Kysset broren på Oscar-fest

Skuespilleren står for en av 2000-tallets største Oscar-snakkiser.

TETT BÅND: Angelina Jolie og broren James Haven Voight står for en av tidenes største Oscar-snakkiser, etter at de delte et kyss. Foto: Bei / REX / NTB
TETT BÅND: Angelina Jolie og broren James Haven Voight står for en av tidenes største Oscar-snakkiser, etter at de delte et kyss. Foto: Bei / REX / NTB Vis mer
Publisert

Natt til mandag norsk tid er det nok en gang en gang duket for Oscar-utdelingen, etter at coronapandemien la en stor demper for årets største filmfest i fjor.

Det er vanskelig å spekulere på forhånd om det vil skje noen skandaler, men det kan godt tenkes at årets utdeling ikke vil gå knirkefritt for seg - slik det heller ikke har gjort flere ganger tidligere.

Skrur vi klokken 22 år tilbake i tid, til 2000, var det imidlertid ikke utdelingen i seg selv som fikk oppmerksomhet, men noe som skjedde bak kulissene på en av de eksklusive etterfestene.

Hemmelighetsfull: Den norske skuespilleren Renate Reinsve gjestet nylig det populære talkshowet: «The Late Late Show with James Corden», i anledning Oscar-utdelingen 27. mars. Video: Youtube Vis mer

Kysset broren

Som en 24 år gammel ung skuespillerinne, hadde Angelina Jolie (46) nettopp inntatt Hollywood. Under Oscar-utdelingen i 2000 vinner hun statuetten for beste kvinnelige birolle for filmen «Girl, Interrupted».

- Jeg er i sjokk, og jeg så forelsket i broren min akkurat nå. Han holdt meg nettopp og sa at han elsket meg, og jeg vet han er så glad på mine vegne. Og, ehm, takk for det, sa hun fra scenen, etterfulgt av en nervøs latter, ifølge Us Weekly.

Broren hun refererte til i talen, James Haven Voight (48), er to år eldre enn Jolie.

Det som skjedde etterpå, under Vanity Fairs etterfest, sjokkerte en hel underholdningsverden. Etter å ha mottatt prisen, kysser nemlig Jolie broren på munnen, og bildet gikk verden rundt.

Søskenparet delte også et kyss under Golden Globes-utdelingen det samme året.

KYSS: Angelina og James delte ikke bare et vennlig kyss under Oscar-festen, men også under Golden Globes-utdelingen samme år. Foto: Bei/REX/NTB
KYSS: Angelina og James delte ikke bare et vennlig kyss under Oscar-festen, men også under Golden Globes-utdelingen samme år. Foto: Bei/REX/NTB Vis mer

- Enkelt og nydelig

I dagene etter Oscar-kysset var det lite annet som prydet magasinforsider i internasjonal presse. Flere brukte også ordet «incest» for å beskrive hendelsen.

I juni 2000, flere måneder etter det omstridte kysset, brøt Jolie tausheten. Den gang påpekte hun overfor Entertainment Weekly at hun ikke hadde annet enn «søskenkjærlighet» med broren.

- Foreldrene mine elsket virkelig det øyeblikket, og det er det som alltid vil bety noe, sa hun, og refererte til foreldrene Marceline Bertrand og Jon Voight.

SLAKT: Tidligere Oscar-vinner Brad Pitt fikk i oppgave å presentere beste kvinnelige birolle under Oscar-utdelingen og en detalj gjorde at han fikk slakt på Twitter. Video: Se og Hør Vis mer

Kysset forfulgte søsknene i flere år etterpå. I 2007 gikk også James Haven ut og forsvarte kysset med søsteren overfor Daily Mail

- Jeg ga ikke Angie et fransk kyss. Det var enkelt og nydelig, sa han, og fortsatte:

- Hun var i ferd med å dra til Mexico for å filme «Original Sin» med Anonio Banderas. Jeg gratulerte henne med Oscar-seieren og ga henne et raskt kyss på leppene. Det ble foreviget av et kamera og ble en stor greie.

LES OGSÅ: Er nominert - Får ikke delta

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer