SKÅL I SOLNEDGANG: Restauranten Oniro by the Sea ligger i Pegeia-området med utsikt til Edro III som gikk på grunn under en storm i desember 2011. Skipet er nesten blitt en attraksjon, men skal fjernes. Foto: Erik Valebrokk
SKÅL I SOLNEDGANG: Restauranten Oniro by the Sea ligger i Pegeia-området med utsikt til Edro III som gikk på grunn under en storm i desember 2011. Skipet er nesten blitt en attraksjon, men skal fjernes. Foto: Erik ValebrokkVis mer

Kypros er mer enn Ayia Napa

Bli med til deilige Pafos!

SEOGHØR.NO: I den fredelige kystbyen Pafos på Kypros kan du hver kveld nyte synet av den store, runde kula som synker ned i havet.

Ayia Napa har riktignok øyas fineste strender, og tiltrekker seg tusener av fornøyde barnefamilier hvert år, men Pafos vest på Kypros er noe helt annet. Her er det bare godt å være.

Nydelige solnedganger

Langs promenaden i havna ligger serveringssteder på rekke og rad. Og om du vil se den berømte solnedgangen, er det enda bedre å dra litt ut av byen, for eksempel til Coral Bay eller en av de mange andre idylliske strendene vest for byen.

KOSELIG: Havnepromenaden i Pafos er en liten idyll. Foto: NTBScanpix
KOSELIG: Havnepromenaden i Pafos er en liten idyll. Foto: NTBScanpix Vis mer

Her finner du også mange flotte steder slik som restauranten Oniro by the Sea i området Pegeia. Du ser rett ut på det forliste lasteskipet Edro III, som utrolig nok danner et hyggelig bakteppe for et enkelt, men smakfullt måltid eller bare et glass vin mens du ser sola gå ned.

To byer i ett

Selve Pafos by er svært hyggelig i seg selv, og det finnes flere gode grunner enn en vakker solnedgang til å legge ferien hit. Den bedagelige stemningen og følelsen av at ingenting haster er kanskje det beste.

NAM NAM: Grillmat står høyt i kurs på Kypros. Foto: Erik Valebrokk
NAM NAM: Grillmat står høyt i kurs på Kypros. Foto: Erik Valebrokk Vis mer

Den øvre delen av byen – Pano Pafos – er et virvar av smug og små markeder, lokale kneiper verdt å spise på og hyggelig lokalbefolkning. Den nedre delen – Kato Pafos – er turistenes lekegrind. Vi anbefaler glatt begge deler.

Flotte hoteller

En av de mest kjente severdighetene på hele Kypros er Afrodites klippe, der kjærlighetsgudinnen ifølge sagnet steg opp av havet. Den ligger 20 minutters kjøring øst for Pafos, men stranden her er ikke mye å skryte av, så dra heller øst for byen for langt finere strender.

Pafos kan skilte med noen virkelig flotte hoteller, store resorter med vakre bassengområder og alle fasiliteter. Særlig Almyra, Annabella og Alexander The Great er fine hoteller i utkanten av sentrum, men de er ikke av de rimeligste. Det er heldigvis nok av muligheter for den med et mindre budsjett.

BLOMSTERDAMEN: Walisiske Jennifer Gaughen nyter naturen inne på området til den arkeologiske parken i nedre Pafos, eller Kato Pafos som de sier på Kypros. Foto: Erik Valebrokk
BLOMSTERDAMEN: Walisiske Jennifer Gaughen nyter naturen inne på området til den arkeologiske parken i nedre Pafos, eller Kato Pafos som de sier på Kypros. Foto: Erik Valebrokk Vis mer

Det er omtrent 300 soldager i året på Kypros, så hit kan du dra når som helst, og leve det gode liv.

 

Pafos

Slik kommer du hit: Star Tour er eneste charterselskap med turer til Pafos. Prisene varierer fra ca. 6500 kr til 8000 kr per person i dobbeltrom.

Her bor du: Almyra, Annabelle og Alexander the Great er tre lekre hoteller, og de koster omtrent det samme, ca. 1400 kr døgnet i juli. Sjekk hotels.com for tilbud.

FIN TUR: Inne i den vakre Akamas-ravinen treffer vi Laura Robson og David Lancaster fra Cambridge. Foto: Erik Valebrokk
FIN TUR: Inne i den vakre Akamas-ravinen treffer vi Laura Robson og David Lancaster fra Cambridge. Foto: Erik Valebrokk Vis mer

Les mer på Visit Cyprus.

Reiseutgiftene til reportasjen er delvis betalt av Star Tour.

LES OGSÅ: Sardinias beste utflukter

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.