Kylie Jenner:

Kylies nye sminkebilde får nettet til å koke

Ukrainer beskylder TV-stjernen for plagiat.

I TRØBBEL: Kylie Jenner har gjort stor suksess med sminkemerket Kylie Cosmetics, men nå anklager en makeup-artist henne for å ha kopiert sminkestilen hennes. Foto: Parisa / SPlash News / NTB Scanpix 
I TRØBBEL: Kylie Jenner har gjort stor suksess med sminkemerket Kylie Cosmetics, men nå anklager en makeup-artist henne for å ha kopiert sminkestilen hennes. Foto: Parisa / SPlash News / NTB Scanpix  Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Etter at reality-stjernen Kylie Jenner lanserte det uhyre populære sminkeproduktet «Kylie Lip Kit» og sminkemerket Kylie Cosmetics, har 19-åringen oppnådd stor suksess som makeup-mogul.

Deriblant forretningsmagasinet Forbes har omtalt populariteten til Kylies leppeprodukter, som tilsynelatende kan gi «hvem som helst» TV-stjernens berømte og omdiskuterte trutmunn.

Nå truer imidlertid en makeup-artist sminkesuksessen til Kylie, melder nettsteder som Daily Mail, PerezHilton og TMZ.

Vil saksøke Kylie

Ifølge TMZ har den ukrainske sminkøren Vlada Haggerty, som er basert i Los Angeles, sett seg lei på at Kylie kopierer sminkestilen hennes for å selge sine egne produkter.

Haggerty og hennes profesjonelle fotograf, Julia Kuzmenko McKim, vurderer nå å saksøke Kylie Jenner, melder TMZ.

Forrige helg delte makeup-artisten en bildecollage på Instagram, der hun sammenligner et av sine egne sminkebilder med et bilde fra Kylie Cosmetics.

- Virkelig, Kylie Cosmetics? Har du ikke fått nok «inspirasjon» fra meg allerede? skriver Haggerty under bildet.

Der påpeker hun også at hennes eget bilde ble tatt for flere måneder siden, mens Kylie Costemtics' bilde er fra merkets nye reklamekampanje.

Krangel i kommentarfeltet

De to sminkebildene er til forveksling like, ettersom begge viser et par blodrøde lepper og fingre og negler som er malt i gull.

Kylies versjon er i skrivende stund ikke å finne på Kylie Cosmetics' Instagram-side, men 21. november publiserte ungdomsbladet Seventeen en skjermdump av det.

I sin omtale av saken opplyser Seventeen at sminkemerket til Kylie Jenner har brukt bildet til å promotere merkets nye julekolleksjon.

Etter at Vlada Haggerty påpekte likheten mellom de to bildene, ble kommentarfeltet under Instagram-bildet til Kylie Costemtics oversvømmet av negativt ladede slange-emojis.

Ifølge Seventeen tok Kylies trofaste fanskare henne i forsvar ved å påpeke at det ikke er noe rart at samme sminke-looks ender opp med å bli brukt av flere.

Uansett spørs det nok om Haggerty vil vinne fram med et eventuelt søksmål.

Ifølge TMZ er nemlig ikke idéer juridisk beskyttet av opphavsrett, bare de faktiske fotografiene. Ettersom Kylies sminkemerke skapte sin egen versjon av looken, har 19-åringen trolig ryggen fri.

TMZ har forsøkt å få en kommentar om saken fra teamet rundt Kylie Jenner, men nettstedet har foreløpig ikke lykkes med det.

LES OGSÅ: - Jeg måtte sitte da vi skulle kysse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer