Kygo + Avicii

Kygo med spesiell hyllest til Avicii

Tok sin første tatovering for å minnes sitt store idol.

MINNES IDOLET I BLEKK: Kygo viste fram sin første tatovering på Instagram, som er en hyllest til sin avdøde musikkollega Avicii. Her på scenen forrige måned. Foto: NTB Scanpix
MINNES IDOLET I BLEKK: Kygo viste fram sin første tatovering på Instagram, som er en hyllest til sin avdøde musikkollega Avicii. Her på scenen forrige måned. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er på Instagram at Kyrre Gørvell-Dahll (26), bedre kjent under artistnavnet Kygo, viser fram sine to første tatoveringer.

Begge har fått plass på bergenserens underarm, der blekket nærmest hånda er en kopi av artistlogoen til den svenske EDM-kollegaen Avicii. Avicii, eller Tim Bergling, gikk som kjent bort for tre og en halv uke siden, bare 28 år gammel.

Got my first tattoos last night🌴🖤

Et innlegg delt av Kygo (@kygomusic)

Overfor TV 2, som har møtt 26-åringen på turné i USA, forteller Kygo at han ønsker å gi noe tilbake til sitt store forbilde.

- Skylder ham det

- Aviciis musikk har betydd ufattelig mye for meg. Det er grunnen til at jeg startet å lage musikk i første omgang. Jeg føler på en måte at jeg kanskje skylder ham det. Det er på grunn av ham at jeg driver med det jeg gjør, forteller han til kanalen.

I likhet med Avicii før sin død, har Kygo klatret opp til å bli en av verdens mest etablerte EDM-musikere. For tida holder han altså utsolgte konserter rundt om i USA.

Nordmannen var naturlig nok blant dem som mottok nyheten om Aviciis bortgang med sjokk.

«Kan ikke tro at dette er sant. Min største inspirasjon og grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å lage elektronisk musikk. Takk for all gleden du har gitt til verden med musikken din», skrev han på Instagram den gang.

Saken fortsetter under.

Møtte Avicii

Bergenseren møtte svensken flere ganger i begynnelsen av karrieren. Blant annet i 2014, da 26-åringen varmet opp for Avicii under Feelings-festivalen i Oslo.

- Det blir utrolig kult og sikkert en helt spesiell opplevelse. Jeg har alltid vært inspirert av Avicii, og han er en av hovedgrunnene til at jeg begynte med elektronisk musikk. Får jeg mulighet til å prate med ham, hadde det vært en drøm som kom i oppfyllelse, fortalte han til Dagbladet.

Samme år steppet Kygo inn for Avicii da sistnevnte måtte avlyse sin opptreden under «TomorrowWorld»-festivalen grunnet sykdom.

Avicii sleit som kjent med diverse helseproblemer i åra før sin død, og i et åpent brev fra familien, offentliggjort få dager etter svenskens bortgang, ble det konstatert at 28-åringen «ikke orket mer».

Saken fortsetter under.

HYLLET TIM: På Sergels torg i Stockholm hadde fans og publikum samlet seg for å hedre artisten Avicii, som ble funnet død fredag 20. april. Video: Expressen Vis mer

- Ville få fred

Han ble videre omtalt som en «skjør kunstnersjel som alltid bar på store eksistensielle spørsmål». Han blir også omtalt som en overpresterende perfeksjonist som reiste og jobbet hardt. Det i et tempo som han selv opplevde som svært stressende.

I brevet skriver de at han ikke var laget for den bransjen han havnet i.

«Han kjempet virkelig med tanker om meningen, livet, lykken. Nå orket han ikke mer. Han ville få fred. Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i, han var en omtenksom kar som elsket sine fans, men skydde unna rampelyset», heter det i brevet.

I etterkant av dødsfallet har turnébransjen fått kritikk for å ikke verne godt nok om unge artister.

LES OGSÅ: Aviciis hemmelige kjæreste med siste hilsen

DØDE FREDAG: Artisten Avicii, hvis ordentlige navn er Tim Bergling, døde fredag ettermiddag, ifølge svenske Dagens Nyheter. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer