OL: Kygo har nå fått æren av å spille under avslutningsseremonien i OL.  Foto: Andreas Fadum
OL: Kygo har nå fått æren av å spille under avslutningsseremonien i OL. Foto: Andreas FadumVis mer

Kygo klar for OL-avslutning

- Det er den største æren jeg har fått hittil i min karriere.

SEOGHØR.NO: Den norske artisten Kygo, som egentlig heter Kyrre Gørvell-Dahll (24), har vært med på svært mange store internasjonale begivenheter. 

Men nå skal han være med på noe helt nytt. På sin Facebook-side, delte han tirsdag, at han skal spille under OL i Rio. 

- Jeg har vært heldig å fått lov til å spille på svært mange utrolige steder, men dette kommer til å bli det største jeg har gjort hittil i min karriere. Jeg er veldig glad for å kunne fortelle at jeg nå skal spille på avslutningsseremonien i OL. Følg med på søndag, skriver han. 

-Slapp unna oppvasken

I februar ble han kåret til «Årets Spellemann», og det var søstrene Jenny og Johanne Gørvell-Dahll som tok imot prisen for ham. 

Til Seoghør.no fortalte de to at musikken gav ham visse fordeler da de vokste opp. 

FAMILIEN: Kyrre Gørvell-Dahll med søstrene Jenny (29) (t.v.) og Johanne Gørvell-Dahll (27) og broren Sondre (19) Foto: Andreas Fadum
FAMILIEN: Kyrre Gørvell-Dahll med søstrene Jenny (29) (t.v.) og Johanne Gørvell-Dahll (27) og broren Sondre (19) Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Vi kom hjem fra skolen også satt han og spilte piano hver dag. Da sa vi: «Hva spiller du nå, Kyrre?» Så hadde han bare funnet det på. Sånn slapp han også unna oppvasken. Det var så pent å høre på, så vi ville heller høre på ham, sa søstrene til Seoghør.no. 

De beskriver også sin berømte bror som svært jordnær, og understreker at suksessen ikke har gått ham til hodet. 

- Han er en fantastisk snill og rolig gutt. Jeg kan ikke tenke meg en person som kunne taklet det bedre. Han er liksom helt den samme, sa søstrene. 

Traff kronprinsparet

Kygo er han en av landets heteste artister. Med flere sanger på toppen av hitlistene, over svimlende 800 millioner avspillinger på Spotify og show både i Norge og utenlands foran tusenvis av hylende tilskuere, har det virkelig tatt av.

FANT TONEN: Kronprins Haakon og Kyrre hadde tydeligvis mye å snakke om. Foto: Scanpix
FANT TONEN: Kronprins Haakon og Kyrre hadde tydeligvis mye å snakke om. Foto: Scanpix Vis mer

I fjor fikk den ettertraktede musikeren, som er på en månedslang USA-turné, et hyggelig møte med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under en mottakelse på det norske generalkonsulatet i New York.

Mens kronprinsen stilte i dress, kjørte Kygo en avslappet stil med jeans, hvit t-skjorte og en åpen skjorte over.

– Vi har begge hørt på musikken hans og likt det godt. Vi har blant annet hørt på sammen med barna, og de liker det også. Musikken hans favner bredt, fortalte kronprinsparet til NTB, ifølge NRK.no.

LES OGSÅ: - Hun har veldig bra utringning