STO FRAM: Sturla Berg-Johansen avslørte onsdag at han er homofil.  Foto: SCANPIX
STO FRAM: Sturla Berg-Johansen avslørte onsdag at han er homofil. Foto: SCANPIXVis mer

- Kvinnfolk hylte av latter

Men selv var Sturlas venn aldri i tvil da nyheten ble sluppet.

SEHER.NO: Det var onsdag at Sturla Berg Johansen (41) slapp nyheten om at han er homofil på scenen under premieren av showet "Damenes aften". I salen satt  blant andre Chat Noir-eier og komikerens nære venn, Tom Sterri (48), som medgir at ikke alle i salen skjønte at Berg-Johansen faktisk mente alvor.

- Det var et par kvinnfolk som hylte av latter bak der, men akkurat det taklet Sturla veldig godt. Jeg skjønner at folk kan lure på om dette er en fleip, selv om han fortalte nyheten tydelig og alvorlig. Selv var jeg aldri i tvil at at han snakket sant, forteller Tom Sterri til Seher.no.

At onsdagens nyhet kom som et sjokk for Chat Noir-publikummet, er hevet over en hver tvil. For det var lite som minnet om en spøk ut fra ordene som kom ut fra hovedpersonens munn - selv om det altså var noen i salen som misforsto.

- Hvorfor er jeg singel, jeg har tenkt til å avsløre det for dere nå. Den første forelskelsen preger de første i mange år. Turte aldri å fortelle det til ham. Dere hørte riktig, og nei det var ikke en vits. 19 år gammel forelsket jeg meg i en gutt på Tenerife. Jeg har kjørt kombo i mange år, sa Sturla Berg-Johansen i showet, ifølge TV2underholdning.no.

Og:

- Dette her er ganske tøft. Jeg har vingla hele livet. Men jeg orker ikke leve hele livet på en løgn. At Sturla B. Johansen er homo hadde dere kanskje ikke trodd, men nå har jeg sagt det og det er ganske deilig.

- Visste du at Sturla Berg-Johansen er homofil, Tom?

- Nei. Ut i fra samtaler vi har hatt har jeg alltid oppfattet det som at han har hatt "et bein i hver leir". Men at han nå har definert seg selv - det ante jeg ikke før jeg selv så showet. Men han har gjort et nydelig valg. Det er en tøff prosess, og jeg ønsker at han får det til - jeg håper inderlig at han lykkes.

For drøye to år siden sto Sterri selv fram som homofil - i et møte med Tonje Steinsland på TV 2. Nå beroliger han sin kjendiskollega med at hans egen avgjørelse den gang ga ingenting annet enn oppturer.

- Jeg har ikke opplevd noe som helst negativt etter at jeg sto fram. Jeg har hatt bare flotte opplevelser i etterkant, og jeg ser ingen grunn til at ikke han skal oppleve det samme. Det skrev jeg også i en sms til ham etter gårsdagens show, forteller Sterri, som samtidig innrømmer at han selv også trengte betenkningstid før han fortalte sin historie på TV.

- Det var en jævlig tøff avgjørelse av Sturla, dette. Det var tøft for meg også, men jeg sto fram på TV og hadde diverse redigeringsmuligheter, samt muligheten til å trekke meg etter at intervjuet var ferdig. Den samme muligheten har man ikke når man står på en scene på Chat Noir. I tillegg er det selvsagt viktig med rollemodeller, og det er jo flott hvis dette kan hjelpe andre, sier Tom Sterri til Seher.no.

Har du et kjendistips? Tips oss her eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Dette har han holdt inni seg lenge