Abortavgjørelse:

- Kvinner vil dø

Flere kjendiskvinner raser mot abortkjennelsen.

RASER: En rekke kjendiskvinner har tatt til ordet, etter at amerikansk høyesterett fjernet abortretten i USA. Blant andre Sophia Bush. Foto: Shutterstock/NTB
RASER: En rekke kjendiskvinner har tatt til ordet, etter at amerikansk høyesterett fjernet abortretten i USA. Blant andre Sophia Bush. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag kom amerikansk høyesterett med sin avgjørelse om Roe vs Wade-kjennelsen fra 1979, som har sikret kvinners rett til abort i USA i flere år.

USA har ingen nasjonal abortlov, men Roe vs Wade har sikret kvinners rett til abort likevel. Nå vil det bli forbudt å ta abort i en rekke stater, etter at høyesteretten fjernet den føderale abortretten.

Til nå har kjennelsen fått stor oppmerksomhet, og det har vært store protester utenfor høyesteretten.

Også flere amerikanske kjendiskvinner uttrykker sin avsky i sosiale medier, deriblant komiker Amy Schumer (41). Hun har selv vært en tydelig motstander til høyesterettsdommen, blant annet ved å dukke opp i flere abortdemonstrasjoner.

«Seine aborter via skoleskyting er fortsatt tilgjengelig», skriver hun blant annet på Instagram, til en Twitter-melding om kjennelsen.

«Vi bør ikke bestemme rettighetene våre ved å tolke intensjonene til en gjeng slaveeiende voldtektsmenn som har vært døde i hundrevis av år. Og kvinners kroppslige autonomi bør ikke bestemmes av menn som har blitt anklaget for seksuelle overgrep», tordner hun videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer