HAR FÅTT KRITIKK: Eia har fått mye kritikk for sine metoder under forskerserien "Hjernevask", som mandag har premiere på NRK. Foto: SCANPIX
HAR FÅTT KRITIKK: Eia har fått mye kritikk for sine metoder under forskerserien "Hjernevask", som mandag har premiere på NRK. Foto: SCANPIX Vis mer

- Kvinner er kanskje flinkere til å ta seg av barn

Premiereklare Harald Eia sjokkerer igjen.

SEHER.NO: Mandag er det duket  for premiere på Harald Eias (44) nye serie på NRK, "Hjernevask", hvor komikeren ser på arv versus miljø. 

Eia er vant til å sjokkere, og til Dagbladet sier han at han tror kvinner fra naturens side er bedre til å passe på barn enn det menn er.

- Når døtrene mine har elevforestillinger på skolen, sitter Anne, ekskona mi, oppglødd og følger med. Jeg mister interessen etter hvert og begynner kanskje å sende sms-er. Og så ser jeg rundt meg og det samme gjør mange av de andre pappaene i salen. I gjennomsnitt har kvinner en bedre evne til å føle emtati, og det tror jeg gir dem det lille forspranget som gjør at de kanskje er flinkere til å ta seg av barn, sier han til avisen.

44-åringen legger imidlertid til at det ikke betyr at menn bør ta mindre ansvar.

- Men det betyr ikke at menn dermed skal slippe å passe barn. Det betyr bare at vi må være bevisste på å ta oss sammen. Statsfeminismen er kjempebra! Den tvinger menn til å ta ansvar, sier han til Dagbladet.


Eias "Hjernevask" har skapt mange overskrifter allerede før sendestart. I høst ble komikeren blant annet slaktet av flere norske toppforskere etter intervjuer til programmet.

Flere av de deltagende forskerne varslet at de ville trekke seg  fra programmet, på grunn av Eias spesielle intervjuteknikk, og at de blant annet ikke har fått anledning til å forberede svarene sine.

"Hjernevask" har premiere på NRK mandag klokka 22.30.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901 

LES OGSÅ: Eia får en ny sjanse