Norsk toppblogger:

Kvinnelig blogger frikjent for vold

Må betale 15 000 kroner i oppreisning til den fornærmede mannen.

SLIPPER FENGSELSSTRAFF: Den kvinnelige toppbloggeren som var tiltalt for vold mot en mann, er frikjent. Foto: NTB Scanpix
SLIPPER FENGSELSSTRAFF: Den kvinnelige toppbloggeren som var tiltalt for vold mot en mann, er frikjent. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige torsdag møtte en kvinnelig norsk toppblogger i 20-årene i Oslo tingrett, tiltalt for vold mot en 25 år gammel mann.

Tirsdag var dommen klar. Ifølge TV 2 er bloggeren frikjent for voldsanklagene, men må betale 15 000 kroner i oppreisning til den fornærmede mannen.

- Når det gjelder erstatningen, skal vi bruke litt tid på å gjennomgå dommen før vi tar en beslutning, sier kvinnens forsvarer, Cecilie Nakstad, til kanalen. Nakstad tilføyer at hennes klient ellers er lettet over dommen.

Ville ha fengselsstraff

Hendelsen bloggeren måtte møte i retten for skal ha funnet sted på en privat fest i Oslo tidligere i år.

«Søndag 25. februar 2018 ca. kl. 00.00 i XX i Oslo, slo hun YY i ansiktet samt at hun kastet et glass eller en flaske i ansiktet til YY slik at han fikk et kutt i pannen som måtte sys med fire sting.», heter det i tiltalen.

TV 2 og Nettavisen skrev at bloggeren nektet straffskyld. Aktor mente handlingen var bevisst og la ned påstand om seks måneder ubetinget fengsel.

Da saken ble kjent for offentligheten i juli, skrev Nettavisen at den tiltalte toppbloggeren nekter for å ha gjort noe straffbart. Dette står hun fortsatt ved.

Ifølge kvinnen skal hun i foranledningen til hendelsen ha blitt provosert av den fornærmede mannen.

- Fikk panikk

- På festen snakket jeg med en venninne før han (den fornærmede) helt ut av det blå kom bort til oss. Jeg ante ikke hvem han var, men han og kjæresten visste hvem jeg var fordi jeg er en offentlig person. Det passet dårlig at han kom bort fordi jeg og venninnen min var midt i en seriøs samtale, sa toppbloggeren til Nettavisen og la til at de etter noe tid skal ha bedt mannen om å forlate bordet deres, og at han da skal ha blitt ufin.

Det skal ha utløst en krangel mellom den tiltalte og fornærmede.

- Plutselig kjente jeg at jeg fikk en drink i ansiktet. Jeg fikk sprit inn i øynene og kjente at det svidde. Jeg fikk panikk og kastet glasset i hånden i retningen hvor spriten kom fra. På dette tidspunktet så jeg ingenting, jeg var i sjokk, redd og kastet armen ut i ren refleks. Det var aldri meningen å treffe ham, men han hadde uflaks.

VG skriver at fornærmede i saken har en helt annen forklaring på hendelsen.

- Flaks at det ikke gikk verre

Ifølge avisen gikk han bort til tiltalte for å starte en samtale. Han skal så ha blitt slått til med flat hånd. Da fornærmede skal ha spurt hvorfor, ble han ifølge forklaringen hans i retten slått nok en gang, før han skal ha trukket seg unna og gått for å sette seg.

Ifølge TV 2 sa aktor Katja Sand Dørstad under sin prosedyre at hun mente bloggeren handlet i forsett, og at hun var fullt klar over det hun gjorde.

- Jeg mener det er usannsynlig at tiltalte ble blendet av drinken hun fikk kastet i ansiktet, og at hun nærmest i blinde kastet flasken eller glasset som tilfeldigvis traff den fornærmede i pannen. Det er flaks at det ikke gikk verre, sa aktor.

Bloggerens forsvarer, Cecilie Nakstad, mente at kvinnen burde frikjennes på alle punkter, og at handlingen var av refleks som følge av redsel.

Se og Hør har ikke lykkes i å komme i kontakt med Cecilie Nakstad torsdag.

LES OGSÅ: - Hele livet mitt ble ødelagt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer