Kvinne blottet seg på juleforestilling

- Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte...

OPPLEVD MYE RART: Artiststjernen Benny Borg har opplevd mye rart i løpet av sin over 50 år lange karriere, og noe av det sprøeste var da en kvinnelig fan løftet skjørtet og blottet sitt bare underliv mens han stod på scenen.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
OPPLEVD MYE RART: Artiststjernen Benny Borg har opplevd mye rart i løpet av sin over 50 år lange karriere, og noe av det sprøeste var da en kvinnelig fan løftet skjørtet og blottet sitt bare underliv mens han stod på scenen. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
SEHER.NO:   I 2008 var det 40 år siden musiker-stjernen Benny Borg (65) kom til Norge som artist for første gang.

Dette feiret den legendariske sangeren, komponisten og revyskuespilleren på Oslo Nye Teater med suksessforestillingen «På livets karusell - 40 år med Benny Borg».
 
I disse dager er den spreke 65-åringen, som er mest kjent fra sin periode i Dizzie Tunes, Melodi Grand Prix, Elvis-imitasjoner og sanger om Morgan Kane, tilbake på Oslo Nye-scenen, når han nå inntar hovedstaden med soloforestillingen «Legenden Johnny Cash», som har premiere torsdag 25. november.

Og da Seher.no fikk ta en prat med ham i forkant av premieren, kunne han avsløre at han fortsatt får nerver, 50 år etter at han debuterte som artist.

- Ja, jeg får fortsatt nerver. Sånn fem minutter før jeg skal på, når jeg hører summingen fra salen og står bak der alene, litt sånn tufsete, uten band og uten folk, da er jeg ganske svett altså, humrer han til Seher.no.

Ifølge 65-åringen, som tidligere har gjort soloforestillinger om blant andre Elvis Presley og Cornelis Vreeswijk, var flere grunner til at han valgte å lage et stykke om Johnny Cash.

- Jeg har spesialisert meg litt på å gjøre sånne biografiske forestillinger om kjente legender. Og Johnny Cash har vel ligget og ulmet i rundt 30 år nå. Jeg hadde egentlig tenkt å gjøre denne forestillingen i 2004-2005, men så kom filmen, og da bestemte jeg meg for å utsette det og heller ta Elvis, forteller han.

- Får du prestasjonsangst når du skal portrettere så kjente musikkpersonligheter?

- Ja, jeg gjør jo det. Jeg satt oppe på hytta i Hemsedal i to og en halv måned i vinter og gjorde research. Og noen ganger så satt jeg og snakket med bikkja og sa «hvem tror jeg at jeg er, som skal gå i gang med det gigantprosjektet her?». Men så måtte jeg bare legge det av meg og lytte til magefølelsen, sier han.

Både Elvis Presley, Cornelis Vreeswijk og Johnny Cash var beryktet for sin ville livsstil med dop, festing og alkohol. Ifølge Borg har imidlertid aldri han opplevd akkurat den siden av underholdningsbransjen. 

- Nei, ikke sånn. Jeg har jo vært mye på turné i løpet av mine år i bransjen, så jeg har fått min dose av festing og sånne ting, men ikke noe spesielt utagerende. Det skjer ikke så mye i vår del av verden. Når du blir stor i Statene, så blir du jo Gud for alltid, mens her blir du lettere glemt, forteller han. 

- Men er du en ladies' man da?

- Haha, nei, det er det ikke jeg som skal avgjøre. Det må andre bestemme, humrer han, men avslører samtidig at det har vært noen morsomme kvinnehistorier underveis:

- Det sprøeste jeg har opplevd var da jeg gjorde en juleforestilling med min Elvis-imitasjon i den hvite dressen. Da var det en voksen kvinne som satt på første benk som dro opp skjørtet sitt, og under der var det ingen truse... Det var helt sprøtt. Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte. En annen gang på Chat Noir, da jeg jobbet med Dizzie Tunes, var det en dame som tok et skikkelig nakkegrep om meg og stakk tungen ned i halsen min.

65-åringen innrømmer også at det har vært en del fristelser i løpet av karrieren.

- Fristelser er det jo for alle mennesker, uansett bransje. Bare se på NRK, der er jo halvparten gift med den andre halvparten, fordi de møttes på jobb. Men jeg fikk et råd da jeg var 17 som jeg aldri glemmer, av en gammel musiker, og han sa «aldri, aldri involver deg med noen du jobber med, det går aldri bra». Og det var et ganske godt råd. Selv om man kanskje ikke har fulgt det sånn hundre prosent, har jeg skjønt at det går skeis, sier han.

I løpet av sin karriere har Borg skapt seg et stort navn i Norge. Dette er også grunnen til at han ikke har tenkt på å flytte tilbake til hjemlandet Sverige.

- Nei, jeg har ikke tenkt til det. Jeg har tre søstre i Sverige og noen få venner, men det er liksom det eneste som knytter meg til Sverige. I Sverige i dag så har jeg ikke et særlig stort navn. Det er kanskje den eldre generasjonen som husker meg, så da hadde jeg måttet begynne helt forfra igjen. Jeg savner jo Göteborg, som jeg kommer fra, men nå har jeg bodd i Norge lenger enn jeg gjorde der, sier han.

Føler du deg mer norsk nå?

- Vel, vektskålen har jo forandret seg litt, men jeg vet ikke. Jeg er bare et menneske av kjøtt og blod, som alle andre. Så om jeg er født i Göteborg og jobber i Norge, så spiller vel ingen av delene noen stor rolle, sier han.

«Legenden Johnny Cash» har Oslo-premiere på Centralteatret torsdag 25. november. Les mer om stykket her! (ekstern link)

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Kvinne døde til sangen min