«Farmen»-Finn Olav:

- Kvestet og delt i to

TV-profilen åpner opp om marerittet for tre år siden. - Jeg skjønte at dette hadde gått til helvete, og at jeg var ødelagt for livet, sier han.

NESTEN KLEMT IHJEL: Finn Olav Odde snakker ut om den dramatiske ulykka som fort kunne tatt livet av ham. Foto: TV 2
NESTEN KLEMT IHJEL: Finn Olav Odde snakker ut om den dramatiske ulykka som fort kunne tatt livet av ham. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var en jævlig stygg ulykke.

Det sier tidligere «Farmen»-deltaker Finn Olav Odde (65), som 4. november ble utsatt for et mareritt av en ulykke på sin egen gårdsplass i Trøndelag.

Odde, som i disse dager er å se i «Farmens» sidekonkurranse, «Torpet», havnet i klem mellom en førerløs bil og en murvegg, og bare flaks gjorde at ulykken ikke fikk et tragisk utfall.

STØTTE: «Farmen»-profilen med kona Laila. Foto: Privat
STØTTE: «Farmen»-profilen med kona Laila. Foto: Privat Vis mer

- Jeg ble kvestet mellom denne bilen og veggen, og ble egentlig delt i to. Ryggen røk, og jeg knuste bekkenet mitt. Føttene ble nærmest revet av. Jeg er heldig som står her i dag, sier 65-åringen alvorlig til Se og Hør like før han ankom «Torpet»-gården i Søgne på Sørlandet.

Anders Rydning, som er med på årets sesong av «Farmen», har en nokså dristig skuespillerhistorie. Video: Apple TV + / Rød Løper. Reporter: Klaus Fjellro. Kamera: Nora Skavhaug. Vis mer

- Ødelagt for livet

Rett etter at ulykken i 2020, opplyste en nær venn av familien til Se og Hør at Odde ble påført alvorlige skader, skader som familien fikk vite at kunne vært livstruende uten rask behandling.

Behandling fikk han på St. Olavs Hospital i Trondheim.

- Så hvordan går det med deg i dag?

- I dag går det bra. Legene er overrasket over at det går så bra med meg, faktisk, men det er sannsynligvis fordi jeg var så sterk da det skjedde, forteller han.

RETT TIL OPERASJONSSTUA: «Farmen»-Finn Olav klarte å lure fram et smil etter å ha vært fryktelig nær døden for tre år siden. Foto: Privat
RETT TIL OPERASJONSSTUA: «Farmen»-Finn Olav klarte å lure fram et smil etter å ha vært fryktelig nær døden for tre år siden. Foto: Privat Vis mer

«Torpet»-deltakeren er sterkt preget fortsatt etter det som skjedde. Han husker følelsen av å bli klemt nærmest flat som om det skjedde i går.

- Har du spist surmelk og kavring før? Det var lyden av en sukkerkavring du knuser i hånden, det var den lyden som kom fra kroppen min da bilen presset meg inn. Da den lyden kom, da skjønte jeg at dette hadde gått til helvete, og at jeg var ødelagt for livet.

Trodde han var død

Hell i uhell: Ifølge Odde var det kona som reddet livet hans.

- Ja, fordi hun ikke klarte å finne revers på bilen i alt kaoset. Hadde hun satt bilen i revers ville jeg ha blødd i hjel. Vi skal prise oss lykkelige for den tilfeldigheten, sier han.

Nødnummeret 113 ble ringt klokka 16.04 den kalde novemberdagen for tre år siden. Klokka 16.36 lå han på operasjonsbordet.

- Vi hadde flaks, for luftambulansen var allerede i luften i forbindelse med et kansellert oppdrag. Og legebilen tilknyttet Sea King var ute og kjørte og kom før ambulansen.

Han fortsetter:

- Jeg fikk medisiner som førte til at jeg hallusinerte, og på et tidspunkt trodde jeg at jeg var død. Jeg sa til legene at de kunne notere dødstidspunktet.

SJOKKERENDE OPPLEVELSE: Finn Olav Odde og kona Laila Odde opplevde marerittet 4. november i 2020. Heldigvis er Finn Olav oppe og går i dag. Foto: Erlend Haugen / Se og Hør
SJOKKERENDE OPPLEVELSE: Finn Olav Odde og kona Laila Odde opplevde marerittet 4. november i 2020. Heldigvis er Finn Olav oppe og går i dag. Foto: Erlend Haugen / Se og Hør Vis mer

- Falt sammen

- Hva gikk gjennom hodet da du sto midt i det og skjønte hva som hadde skjedd?

- Jeg husker faktisk alt, for jeg var så full av adrenalin. Jeg var hele tiden så bevisst at jeg klarte geleide hjelpemannskapet til stedet der det lå puter, tepper, nøkler og slikt. Men jeg er så glad for at det var legen fra luftambulansen som kom først.

STØTTE: Finn Olav sammen med døtrene Heidi Merete og Hildegunn. Foto: Privat
STØTTE: Finn Olav sammen med døtrene Heidi Merete og Hildegunn. Foto: Privat Vis mer

Hjelpemannskapet fikk satt bilen i revers og vekk fra Eks-«Farmen»-deltakeren.

- Jeg falt bare sammen. I slike situasjoner får man også beviset for at man har uante krefter. Senere fant de nemlig avtrykk etter fingrene mine i panseret på bilen.

Endringer: «Farmen» er endelig tilbake, men denne gang er det blitt gjort store endringer i programmet! Episoden er tilgjengelig på TV 2 Play. Video: Rød Løper / TV 2. Vis mer

Mangler følelse i foten

Odde legger ikke skjul på at han i tiden etter ulykken var langt, langt nede.

- Men jeg har reist meg bra. Jeg tror kanskje det var derfor de ville ha meg med i «Torpet» også. At man kan vise at det går an å reise seg også etter en stygg ulykke som det der.

Tre år etter det som skjedde er formen fin. Men visse mén, det har han.

- Jeg har en fot som ikke fungerer optimalt ennå. Jeg mangler følelse i den ene foten, men klarer å skjule det greit - selv om jeg halter litt, forteller 65-åringen til Se og Hør.

ØL, KJØTT & SEX: De ferske «Farmen»-deltakerne røper hva de kommer til å savne mest mens de kjemper for tilværelsen. Reporter: Klaus Fjellro. Video: Klaus Fjellro / Rød Løper. Kamera: Nora Skavhaug. Vis mer

Finn Olav Odde er på «Torpet» sammen med Christopher Scott, sønnen til Robert Michael Scott (55) eller NorwayRob om du vil, samt Kjell Strand, som deltok - og kranglet heftig - med nettopp NorwayRob i «Farmen» 2021.

LES OGSÅ: - Jeg angrer ikke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer