Gabby Petito:

Kvalte kjæresten til døde

Det forlovede paret dro ut på sitt livs eventyr. Måneder senere ble Gabby Petito funnet død.

DØDE: Gabby Petito og Brian Laundrie er begge døde. Foto: Gabby Petito / Instagram
DØDE: Gabby Petito og Brian Laundrie er begge døde. Foto: Gabby Petito / Instagram Vis mer
Publisert

Det er gått ett og et halvt år siden forsvinningen og drapet på influenser og YouTuber Gabby Petito satte fyr på Internett. Hun ble 22 år gammel.

Petito var på reise på tvers av USA med forloveden Brian Laundrie da hun plutselig forsvant, og noen uker senere ble hun funnet død i Grand Teton National Park i Wyoming.

Forsvinningen - og senere dødsfallet - gikk viralt på sosiale medier. «Alle» ville finne Gabby Petito, og «alle» ville vite hva som hadde skjedd med henne.

«Drømmelivet»

Foreldrene var de første som la merke til at noe var galt, da influenseren plutselig sluttet å ta kontakt. Etter hvert ble det også stille på Instagram, hvor Petito vanligvis oppdaterte nesten hver dag.

DRAP: Eva B. Ragde har fått sin egen TV-serie «Eva - bak sperringene». Video: Discovery+ Vis mer

Utad hadde Petito og forloveden drømmelivet, som hun delte med over en million engasjerte følgere på Instagram. De reiste sammen rundt i en bobil, de tok flotte bilder av eventyrene de var på og det var som regel alltid et smil å se.

«Når de ser det på sosiale medier, vil de være som dem. Det virket som hun alltid var glad» ble uttalt i dokumentaren «Drapet på Gabby Petito».

Forsvinningen satte imidlertid spørsmålstegn ved dette, og ved videre etterforskning kom det frem at ting kanskje ikke var så vakkert bak fasaden. Det kommer vi tilbake til.

Åtte dager etter at Gabby forsvant, returnerte Laundrie, da 23 år gammel, alene til foreldrenes hus i Florida. Samtidig foregikk etterforskningen etter Petito over hele landet, men forloveden selv var ikke å få i tale.

Kort tid senere var han også forsvunnet.

I dokumentaren, som er å se på NRK, kom det frem at Petito skal ha sagt til vennene sine at Laundrie var «sjalu og overbeskyttende» overfor henne, før de reiste på tur. Foreldrene hennes, på sin side, fortalte i samme dokumentar at de ikke så noen «røde flagg» hos datterens utvalgte.

DRAMA: En offentliggjort nødsamtale vitner om høyt konfliktnivå mellom Gabby Petito (22) og forloveden Brian Laundrie (23) før de ble stoppet av politiet 12. august. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

En tid etter forsvinningen ble det imidlertid offentliggjort en video filmet av en politimann. De hadde blitt tipset om at en mann slo en kvinne, og reiste ut for å se.

Videoen viser et høyt konfliktnivå mellom paret. Her forteller en hysterisk Petito at det var hun som slo forloveden først, mens Laundrie forholdt seg rolig på filmen. Politiet endte med å separere dem for natten.

Kvalt til døde

Noen uker etter at Petito ble meldt savnet, fikk politiet inn et avgjørende tips, hvor noen hadde fått med bilen paret reiste rundt med i bakgrunnen av en video.

Det hele resulterte i at de fant Petito, i Bridger-Teton National Forest. Kort tid senere ble dødsårsaken offentliggjort. 22 åringen var kvalt til døde.

FALLER: Flere øyenvitner ble vitne til skrekkfulle scener i en dyrepark i en Usbekistan da en mor slipper taket i sin tre år gamle datter som faller ned i en bjørnegrop. Video: Kameraone. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Nå startet etterforskningen av Laundrie for fullt. Etter litt tid ble han funnet død, ved et reservat i Florida. Da han ble funnet konkluderte etterforskerne med at han hadde tatt sitt eget liv.

Flere personlige eiendeler tilhørende Laundrie ble funnet i nærheten, blant annet en notatblokk. I januar gikk FBI ut med opplysninger om at Laundrie faktisk skal ha innrømmet drapet på forloveden Gabby Petito i notatblokken.

- Jeg fikk panikk

Senere offentliggjorde Laundries familie notatene, hvor han ikke bare innrømmet drapet - han skrev også sin egen versjon av hva som førte til den tragiske hendelsen.

Blant andre People delte et bilde av notatblokken.

«Jeg trodde det var barmhjertig, at det var det hun ville, men nå ser jeg alle feilene jeg har gjort», er blant det Laundrie har skrevet ned.

DØDSBUDSKAP: Maymona trekker seg fra «Farmen» etter å ha fått høre om farens dødsfall. Bilder: TV 2. Video: Rød Løper. Vis mer

«Jeg fikk panikk. Jeg var i sjokk. Men i det øyeblikket jeg bestemte meg, og tok vekk smerten hennes, visste jeg at jeg ikke kunne gå videre uten henne», står det videre.

I notatboken refererte Laundrie til Petitos dødsfall som en «uventet tragedie». Obduksjonsrapporten viste imidlertid som nevnt at 22-åringen døde av kvelning, og FBI betegnet det som et drap.

Laundrie på sin side skrev i notatet at Petito var skadet, med blant annet «en liten kul på panna som etter hvert ble større» og at hun «ba om å få slutt på smerten».

Advokaten til Gabby Petitos familie, Patrick Reilly, uttalte til People at Laundries oppfatning av at drapet var barmhjertig og at det stammet fra en ulykke er «tull».

- Han skriver et brev som om han vil at folk skal synes synd på han, uttalte Reilly til People.

LES OGSÅ: Søstre drept: - Ord strekker ikke til

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer