Foto: Privat
Foto: PrivatVis mer

Kvalmende, rørende og avgjørende minner

Radioresepsjonen er NRK P3s flaggskip. Resepsjonistene Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim deler sine avgjørende minner fra P3-karrieren.

SEOGHØR.NO: NRK P3 feirer i høst 20-årsjubileum. I denne serien deler tidligere og nåværende programledere sine sterkeste P3-minner med Seoghør.no.

Først ut er gutta i «Radioresepsjonen».

Tore Sagen (32): Mitt P3-minne er 13 år gammelt. Jeg hadde nettopp begynt i kanalen, og var på min aller første P3-fest. Barbara Jahn – kjent programleder den gang - blandet noen vodkadrinker som satte meg helt ut. Jeg endte kvelden ved en toalettskål. Der lå jeg og kastet opp mens NRK P3s daværende konge og farsfigur, Harald Are Lund, holdt meg over pannen og lindret kvalmen med trøstende ord.

STJERNER: Daglige sendinger på P3 har gjort radioresepsjonistene enormt populære – noe som igjen har gitt dem roller i en rekke filmer og TV-serier. Her skåler gutta på P3-festen sist fredag. Fra venstre Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim. Foto: Geir Egil Skog/Se og Hør
STJERNER: Daglige sendinger på P3 har gjort radioresepsjonistene enormt populære – noe som igjen har gitt dem roller i en rekke filmer og TV-serier. Her skåler gutta på P3-festen sist fredag. Fra venstre Tore Sagen, Steinar Sagen og Bjarte Tjøstheim. Foto: Geir Egil Skog/Se og Hør Vis mer

BLE RØRT: Steinar Sagen spiller og synger Rr-jingler sammen med Kringkastingsorkesteret på Rockefeller. Foto: Se og Hør
BLE RØRT: Steinar Sagen spiller og synger Rr-jingler sammen med Kringkastingsorkesteret på Rockefeller. Foto: Se og Hør Vis mer

Steinar Sagen (38): Å stå backstage på Rockefeller like før vi skal på scenen, og høre bruset fra 1.200 forventningsfulle fans i en fullsatt sal – det var et sterkt og rørende øyeblikk. I tillegg til at jeg ble rørt, følte jeg meg som en rockestjerne.

Anledningen var en fjollete idé vi fikk i 2010, om at vi skulle fremføre radio-jinglene våre som helaftens konsert - akkompagnert av Kringkastingsorkesteret. Ideen viste seg å være like god som den var fjollete, for konserten ble utsolgt og vi måtte sette opp ekstraforestilling.

BLE RADIOMANN: Bjarte Tjøstheim med trommestikker, slagverk og eget rockeband. Så fikk han en telefon… Foto: Privat
BLE RADIOMANN: Bjarte Tjøstheim med trommestikker, slagverk og eget rockeband. Så fikk han en telefon… Foto: Privat Vis mer

Bjarte Tjøstheim (46): På dette bildet var jeg 22 år, og vaklet mellom to hovedinteresser – tromming og radio. Jeg var trommeslager i Mack and the Boys, og jeg jobbet i lokalradio. Så fikk jeg den ene foten innenfor i NRK - og en dag kom telefonen som endret livet mitt. De ringte fra «Holger Nielsens metode». NRK P3s mest nyskapende radioprogram, med blant andre Kari Slåtsveen og Petter Schjerven. De ville ha meg med på laget! Siden har jeg vært i P3. Jeg spiller fortsatt trommer, men nå kun på hobbybasis.

LES OGSÅ: - Ja, vi skal ha flere barn