Kim Kardashian:

- Kvalm og rasende

Motegiganten har vært i hardt vær den siste tiden. Nå fordømmer Kim Kardashian merket.

REAGERER STERKT: Kim Kardashian snakker nå ut om Balenciagas skandalekampanje. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB
REAGERER STERKT: Kim Kardashian snakker nå ut om Balenciagas skandalekampanje. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det spanske motemerket Balenciaga kan legge igjen en rekke skandaler det siste året. I oktober kom blant annet nyheten om at merket valgte å avslutte samarbeidet med rapper Kanye West (45) etter å ha jobbet sammen i en årrekke.

Samarbeidet tok slutt grunnet Wests kontroversielle utsagn i media.

GÅR VIRALT: En snutt av Kim Kardashian på restaurant i Milano gikk sin seiersgang på sosiale medier. Det er ett spørsmål seerne reagerte på. Video: The Kardashians/ Disney Plus. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Motemerket rakk imidlertid én siste skandale før juletiden ringer inn.

Nylig publiserte Balenciaga en rekke kampanjebilder som flere mener at seksualiserer barn. I bildene er barnemodeller fotografert med bamser som er kledd i BDSM-lignende antrekk.

I bakgrunnen av bildene skal man også kunne se rettsdokumenter som handler om overgrepsmateriale av barn.

Nå har Kim Kardashian (42) tatt bladet fra munnen om skandalen.

People er blant mediene som har omtalt saken.

MÅ OPERERE: Kris Jenner tar til tårene i «The Kardashians» etter å ha fått beskjed om at hun må opereres. Video: Disney + Vis mer

- Rystet

Kardashian, i likhet med sin eksmann West, har hatt flere samarbeid med merket opp gjennom årene.

«Jeg har vært stille de siste dagene, ikke fordi jeg ikke har vært kvalm og rasende på grunn av Balenciagas kampanjer, men fordi jeg ville få muligheten til å snakke til teamet for å skjønne hvordan dette kan ha skjedd», skrev hun på Twitter.

«Som en mor til fire har jeg blitt rystet av de forstyrrende bildene. Tryggheten til barn må ivaretas og alle forsøk på å normalisere barnemishandling bør ikke ha en plass i samfunnet vårt - punktum», fortsatte hun.

Kardashian skriver videre at hun setter pris på Balenciagas unnskyldning og at hun vil nå revurdere sitt samarbeid med dem.

Går til retten

Merket gikk ut og beklaget kampanjen tirsdag forrige uke og bildene er nå fjernet.

«THE KARDASHIANS»: Kardashian-familien har fått mye kritikk etter premieren på deres nye serie, og det er spesielt én detalj som har skapt reaksjoner. Video: Disney+ / Youtube. Reporter: Anna Celine Hanisch. Vis mer

«Vi beklager på det sterkeste for eventuelle krenkelser vår julekampanje kan har forårsaket. Våre kosebamser burde ikke vært med barn i denne kampanjen», skrev de i en uttalelse og la til at de tar «sterk avstand fra all slags form for overgrep mot barn».

Balenciaga har nå saksøkt bedriften som hadde ansvar for styling av kampanjen. Ifølge New York Post er søksmålet på 25 millioner dollar.

LES OGSÅ: Tar grep for barnas skyld

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer