Ulrik Nygård:

- Kuvøsen var full av blod

Ulrik Nygård snakker ut om dramatikken som utspant seg da han ble født.

DRAMATIKK: Ulrik Nygård opplevde som nyfødt å være involvert i en dramatisk bilkrasj. Nå gjenforteller han hendelsen. Her avbildet med kona og influenser Julianne Nygård. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DRAMATIKK: Ulrik Nygård opplevde som nyfødt å være involvert i en dramatisk bilkrasj. Nå gjenforteller han hendelsen. Her avbildet med kona og influenser Julianne Nygård. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager venter Julianne «Pilotfrue» (30) og Ulrik Nygård (40) sitt andre barn. Familieforøkelsen skal skje allerede neste måned, og paret har tidligere uttalt overfor Se og Hør hvor mye de gleder seg til å gi den to og et halvt år gamle sønnen Severin et søsken.

Mandag kveld delte Ulrik et innlegg på Instagram hvor han skrev hvor fantastisk det er å tenke på at konas graviditet har gått så utrolig bra. Til et dramatisk bilde av en ambulansebil med store skader, kommer det imidlertid fram at hans første timer på jorda - ikke var som alle andres.

Når Se og Hør slår på tråden gjenforteller Nygård hva som utspant seg under hans første levedager, som han selv fikk vite om da han var ungdom.

Fikk lungebetennelse

Ulrik forklarer innledningsvis at han ble født litt over en måned før tiden. Dette på bakgrunn av at moren var på en helsekontroll hvor de fant ut at det var noe som kunne ligne på hennes første svangerskap.

- Det som skjedde i hennes første svangerskap var at broren min satt fast, de hadde store problemer med å få han ut og moren min ble lagt i narkose. Dette var grunnen til at de valgte å ta meg ut før tiden. De så at jeg var blitt ganske stor, og at det kunne blitt det samme problemet, forteller han.

FØDT FOR TIDLIG: Ulrik Nygård ble født en måned før tiden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FØDT FOR TIDLIG: Ulrik Nygård ble født en måned før tiden. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Det ble besluttet at Ulrik skulle bli tatt med keisersnitt, og kort tid etter keisernittet viste det seg at han hadde fått lungebetennelse. I tillegg manglet han noen knokler som ikke var ferdig utviklet.

På bakgrunn av lungebetennelsen måtte han bli overført til sykehuset i Ålesund - samme dag som han ble født.

GRAVID: Ekteparet Julianne og Ulrik Nygård venter barn igjen. Slik avslører de nyheten. Reporter: Thea Hope Vis mer

Dette skulle vise seg å ikke skje uten komplikasjoner. Fergemannskapet på ferga han skulle bli fraktet med, hadde nemlig tatt seg ferie uten å gi beskjed.

- Derfor ble jeg kjørt tilbake til Nordfjordeid og skulle bli fraktet derifra med ambulansefly, men det gikk heller ikke. De hadde ikke mulighet til å komme, og dagen etter ble jeg sendt av gårde med en ambulanse.

Krasjet med lastebil

Ambulansen Ulrik refererer til er den som er avbildet i Instagram-innlegget hans.

- Det var storm, uvær, dårlige veier og glatt denne dagen. Det endte opp med at den ambulansen som jeg satt i, krasjet med en stor lastebil, forklarer han.

Inne i ambulansen lå nyfødte Ulrik inni en kuvøse for å få hjelp til å puste.

- Kuvøsen ble knust, og ble spiddet av en oksygenflaske, som gikk gjennom kuvøsen, rett over kroppen min, men uten å treffe meg, legger han til.

FIKK REAKSJONER: Julianne Nygård, kjent som «Pilotfrue», er gravid med barn nummer to. Da hun valgte å dele en video hvor hun gikk på vekta skapte det reaksjoner. Vis mer

På tidspunktet var verken Ulriks far eller mor med i ambulansen. Moren lå igjen på sykehuset da Ulrik ble født. Dette fordi hun var i dårlig form etter keisersnittet, og Ulriks far var igjen hos moren.

- Det kom mange ambulanser for å hente oss, og jeg ble kjørt tilbake til sykehuset hvor mamma og pappa befant seg. Akkurat da ambulansen kom sto faren min i vinduet og kikket ut. Da han så at det kom en ambulanse som det sto Volda på, syntes han det var veldig uvanlig da dette er sykehuset som er på veien dit jeg skulle, og det er uvanlig at pasienter kommer den veien.

Falt sammen

Kort tid senere banket det på døra på sykehusrommet hvor Ulriks mor og far befant seg.

- Pappa ble bedt om å komme ut, uten at de sa hva det gjaldt. De ville ikke at mamma skulle bli påvirket. Da han kom seg ut gikk heisen opp og de kom ut med kuvøsen med meg oppi. Kuvøsen var helt full av blod, og det gikk ikke an å se at det var en baby oppi der. Blodet var ikke fra meg, men fra jordmoren. Hun var i ambulansen sammen med meg, men jeg fikk ingen skader.

Selv om flere ble skadet i bilkrasjen, overlevde alle, har Ulriks mor senere blitt fortalt.

SISTE SESONG: Julianne Nygård, også kjent som Pilotfrue, og mannen Ulrik Nygård har sin siste sesong i Bloggerne. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Da pappa så kuvøsen, falt han sammen. De måtte ta ham imot slik at han ikke skulle falle på gulvet, legger han til.

Dagen etter ble Ulrik fraktet til sykehuset han opprinnelig skulle til. Der tilbrakte han åtte dager uten moren sin, mens faren kjørte fram og tilbake.

Dukker stadig opp

Selv om det heldigvis gikk bra har den sterke historien preget Ulrik i etterkant, spesielt som far.

- Når mamma forteller om det begynner pappa alltid å gråte, og da tenker jeg på hvor dramatisk den følelsen de hadde var. Nå er jeg er i samme situasjon selv, og skal ha et barn til. På bakgrunn av alle disse tingene, alle abortene jeg og Julianne har vært gjennom, og tiden vi har brukt på å få barn, så skal det lite til før jeg tenker på slike ting og da er det ofte den historien som dukker opp i hodet mitt, fortsetter han.

BEKYMRET: Louise Angelica Riise blir bekymret i «Kjendismødre» når hun får blødninger flere uker etter fødselen. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Videre forklarer Ulrik at det ikke er mange uker siden han og Julianne måtte reise til sykehuset midt på natten.

- Julianne ble plutselig veldig fuktig nedentil, og vi trodde det var fostervann. Vi ringte til fødeavdelingen på natten, og forklarte symptomene og da ba de oss om å komme inn med en gang, forklarer han, og legger til:

- Med tanke på at det er corona måtte jeg vente på utsiden i flere timer. Jeg hadde ingen anelse om hvordan det gikk eller hva som foregikk. Jeg satt bare der, og så blålysene komme og gå, og da kom jeg på historien igjen. Jeg visste da at om barnet mitt var født såpass lenge før tiden, måtte det fraktes med ambulanse til Drammen fra Bærum sykehus.

Ulrik Nygårds familie er kjent med at Se og Hør omtaler saken.

LES OGSÅ: - Venter sitt andre barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer